PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Nova desfeta de l'FC Andorra a casa

Els tricolor perden contra l'Alavés per 0-1 en un partit molt similar al del Burgos CF

Per David Sansaloni

Marc Fernández intenta la jugada d'atac en el partit d'avui contra l'Alavés a l'Estadi Nacional.
Marc Fernández intenta la jugada d'atac en el partit d'avui contra l'Alavés a l'Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L'FC Andorra ha sumat una nova desfeta a l'Estadi Nacional, aquesta vegada en perdre per la mínima (0-1) contra tot un Alavés que se situa, a hores d'ara, líder d'aquesta lliga SmartBank.

El partit ha començat com és habitual, amb els tricolor dominant la pilota, sota una idea d'anar desgastant el seu rival per poder fer-li mal en els últims metres de camp. Amb el que no comptaven els locals era amb el plantejament que havia posat sobre el terreny de joc l'equip dirigit per Luís Garcia. Tal com va fer el Burgos CF fa escassos dies, l'Alavés s'ha mantes al darrere, això sí, no tant com els burgalesos. Tot i això, els andorrans han patit la mateixa manca d'oportunitats en no poder travessar la línia defensiva visitant.

De fet, l'oportunitat més clara de la primera meitat l'ha tingut l'Alavés. Una pilota solta acabava als peus de Miguel de la Fuente, que amb cama dreta ha afusellat Lizoain, però el porter ha sigut prou ràpid per tapar amb comoditat i rebutjar la pilota. L'esglai ha servit els tricolor per intentar prémer més l'accelerador.

Aguado ho ha provat amb una falta directa cap al minut 20, però la pilota ha sortit per poc per sobre del travesser de la porteria defensada per Sivera. Amb el mateix guió, Marc Fernández, amb una bona jugada individual, ha traçat la diagonal, però el seu xut amb cama dreta ha sortit massa fluix, fàcil per al porter de l'Alavés.

Cap al minut 37, Bover ha sigut el que ho ha intentat aquesta vegada, també de falta directa, però tot i la bona posició de la infracció, el migcampista no ha pogut fer que la pilota baixés a temps i no ha incomodat Sivera.

Amb els 0-0 en el marcador, els jugadors han marxat cap als vestidors, i ja en la represa es podien veure els primers canvis per intentar capgirar la situació d'igualtat. No obstant això, l'FC Andorra tocava i tocava sense poder apropar-se amb perill als dominis de l'Alavés. La lluita ha estat al migcamp en aquests compassos i la intensitat defensiva dels visitants contrarestava amb les clares intencions dels tricolor per obrir el marcador.

En el moment que millor estava l'FC Andorra ha arribat la gerra d'aigua freda. De nou, en una treta de banda aïllada, Duarte ha aconseguit cavalcar per banda dreta i posar una centrada perfecta cap a la posició de Luís Rioja, que de primeres amb cama esquerra ha creuat la pilota per superar Lizoain i posar el 0-1 en el marcador.

A partir d'aquest moment, l'Alavés s'ha tancat en banda amb la intenció d'aprofitar únicament les oportunitats al contraatac que poguessin sortir. Amb una d'aquestes, Alkain ha estat a punt de fer el segon, però miraculosament el xut ha sortit molt fluix després de superar Lizoain, i la defensa tricolor ha pogut arribar per tallar l'ocasió.

La més clara per l'FC Andorra ha arribat en els últims compassos. Una treta de córner d'Hector Hever l'ha rematat Adri Vilanova, amb la mala fortuna que Sivera ha tocat prou perquè l'esfèric pegués en el travesser i sortís fora.

Finalment, l'assetjament tricolor no ha sortit l'efecte, i sense temps per a més l'Alavés ha tret tres punts de l'Estadi Nacional, mentre que l'FC Andorra suma tres partits sense conèixer la victòria i sense marcar un sol gol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT