PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Formació i una conferència per commemorar el Dia europeu contra el tràfic d'éssers humans

El Govern organitza el 18 d’octubre diversos actes

Per El Periòdic

Un detall del cartell de la conferència que oferirà l'expert Marc Salat.
Un detall del cartell de la conferència que oferirà l'expert Marc Salat. | Govern d\'Andorra

En el marc de la commemoració del Dia europeu contra el tràfic d'éssers humans, el Govern organitza el 18 d’octubre diversos actes, entre els quals una xerrada a càrrec de Marc Salat, professor de dret penal de la Universitat de Lleida.

D'aquesta manera, al matí, de 10.00 hores a 13.30 hores es durà a terme una formació específica i continuada adreçada als agents de la xarxa professional susceptibles d'intervenir en casos de tràfic d'éssers humans. La formació tindrà com a títol 'Què ens diu la recerca sobre tràfic d'éssers humans? Reflexions a partir de l'experiència espanyola' i l'impartirà Marc Salat, professor de dret penal de la Universitat de Lleida.

La formació es realitzarà al Yomo Cèntric Hotel d'Andorra la Vella i està prevista l'assistència de 110 professionals susceptibles d'intervenir en casos de tràfic d'éssers humans, com ara de l'àmbit social, jurídic o de la salut.

 

A la tarda, a les 18.30 hores, al mateix hotel, se celebrarà una conferència dirigida a la ciutadania a càrrec també de Salat. Aquesta conferència està adreçada a la població en general i tindrà com a títol 'La conscienciació i la prevenció: una prioritat contra el tràfic d'éssers humans'.

Es pretén, en primer lloc, descriure el concepte de tràfic d’éssers humans i explicar breument la normativa que el regula. Posteriorment, es farà referència a les característiques de les víctimes i dels traficants amb l’objectiu de conscienciar a la societat sobre aquest delicte i les potencials víctimes, segons es va explicar des del Govern.

PUBLICITAT
PUBLICITAT