PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mortés i Choy aborden el tema de les eleccions amb alumnes de l'escola andorrana

La visita s’ha centrat exclusivament en l’organització política del comú i el funcionament de les eleccions

Per El Periòdic

Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, amb els alumnes de l'escola andorrana.
Els cònsols d'Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, amb els alumnes de l'escola andorrana. | Comú d\'Ordino

Un total de 35 alumnes de 5è curs de 3r cicle, de l’escola andorrana d’Ordino, de les classes Fènix i Looney Tunes, es van trobar  amb els cònsols d’Ordino a la sala del consell. L’interès de la visita es va centrar exclusivament en l’organització política del comú i el funcionament de les eleccions.

Josep Àngel Mortés i Eva Choy van haver de respondre una bateria de 10 preguntes que van plantejar els representants de les dues classes, i moltes altres fora del guió.

Per a què serveix un programa electoral i com es confecciona, va ser una de les preguntes formulades que va respondre la cònsol menor; Choy va aconsellar incloure propostes realistes i assolibles davant la petició d’una recomanació. Mortés, va explicar que a Ordino tothom es coneix, inclús a Andorra, davant la inquietud dels infants per saber com es conforma una candidatura i si els seus membres es coneixen prèviament abans de formar partit.

Els alumnes, d’entre 9 i 10 anys, treballen a l’aula de ciències socials, encara que de forma transversal amb altres matèries, l’organització d’unes eleccions d’on sortiran electes els delegats. Les classes van presentar els cinc partits elaborats amb noms tan originals com UNIC, PODEM, les inicials TJJ o MLNP (Millorem La Nostra Parròquia) i van mostrar als cònsols els seus programes impresos amb tres propostes de millora per a l’escola i per a la parròquia, segons es va explicar des de l'ANA.

Les principals preocupacions van girar al voltant de reduir la construcció per conservar la natura, recuperar la màquina de reciclatge invers o instal·lar un supermercat, va informar el comú a través d'un comunicat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT