PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El teatre s’apodera dels carrers de Sant Julià de Lòria

L’organització espera apropar la ciutadania a l’art d’artistes amateurs

Per El Periòdic

Un dels espectacles que s’ha celebrat en l’estrena del FesTac.
Un dels espectacles que s’ha celebrat en l’estrena del FesTac. | ANA / M.P.

Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir el FesTac, el primer festival de teatre al carrer que se celebra a Andorra i que compta amb un programa farcit d’actuacions durant el cap de setmana gràcies a la participació de set companyies, entre les quals destaca el talent nacional. El projecte va donar el tret de sortida a la plaça Major amb l’espectacle itinerant Producció FesTac, a càrrec de Rosa Mari Herrador, que va donar pas a la representació de Maletes a terra i a l’obra vertical La cinquena façana, una funció que s’ha desenvolupat a l’edifici del Centre de Congressos.

La directora del certamen, Manoli Perpiñan, va explicar que per a aquesta primera edició no s’han fixat expectatives, ja que «el que volem és començar». «Volem que la gent vagi venint perquè en l’espectacle inaugural hem vist que s’anaven afegint persones, i això és molt interessant», va manifestar. En aquest sentit, va declarar que l’objectiu de la iniciativa és que la ciutadania surti al carrer per tal de gaudir d’un teatre protagonitzat per artistes amateurs «que no s’ha vist mai al país». 

De cara a avui, el programa inclou la presentació de la proposta Una maleta de contes, a càrrec de Líquid Dansa i la Moixera a l’espai Sergi Mas; Les aparences enganyen, també de Líquid Dansa i que tindrà lloc a la plaça Laurèdia; Born to kiss, de la companyia Mar Gómez (plaça Major); i Bram, de Rosa Mari Herrador i Emma Riba (plaça Sant Roc). Ja diumenge, està previst repetir novament algunes de les propostes de dissabte en els mateixos espais per a qui s’ho perdés els dies anteriors, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT