PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana dona el tret de sortida al Contradans

Un dels plats forts és l’actuació avui de Nova Galeda de Danza

Per El Periòdic

Una de les actuacions celebrades ahir a la tarda.
Una de les actuacions celebrades ahir a la tarda. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

La cònsol major de la Massana, Olga Molné, va donar ahir a la tarda el tret de sortida al Cotradans, el Festival de dansa i cultura tradicionals, assegurant que «durant tot el cap de setmana veurem les actuacions de les companyies dansaires i podrem observar com tot evoluciona fins i tot les danses més tradicionals s’adapten als nous temps». Molné va felicitar l’Esbart Valls del Nord per haver impulsat el Contradans, i va agraïr la presència de les companyies que han vingut de fora i també dels artesans, que mostraran els seus oficis.

L’acte inaugural va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de diverses autoritats nacionals i parroquials i van poder gaudir de dos balls de l’Esbart Valls del Nord. Tot seguit, van fer un recorregut pels diferents estands d’artesania i van participar en la cercavila del Drac d’Olivella, un dels més antics de Catalunya. Així mateix, també es va aplegar a les Fontetes un nombrós públic.

Pel que fa als espectacles, avui, a partir de les 12.00 hores, l’Esbart Valls del Nord actuarà al ritme de la música de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, que s’autodefineix com a polinstrumentalista. Un dels plats forts de la jornada serà l’actuació del grup dansaire gallec Nova Galega de Danza, que fusiona tradició i avantguarda amb dansa i música d’arrel gallega. Durant tot el dia hi haurà diferents tallers i també la projecció del documental Arrel, produït per Fira Mediterrània de Manresa, que es durà a terme al Teatre les Fontetes.

De cara a demà, s’ha programat un taller de dansa amb Jaime Pablo Díaz, el director de Nova Galega de Danza. També actuarà l’Esbart Sant Romà, amb Traces de Folk. A més hi haurà demostracions de treball en forja i diversos tallers d’artesania. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT