PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol destaca el canvi que hi ha hagut al carrer de la Llacuna

La millora ha servit, entre altres, per canviar el paviment i el mobiliari

Per El Periòdic

Una imatge de la innauguració del carrer de la Llacuna.
Una imatge de la innauguració del carrer de la Llacuna. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

Una festa amb berenar i l’actuació del grup musical Els Senyora va servir ahir per inaugurar la remodelació del carrer de la Llacuna d’Andorra la Vella, una zona que ha passat a ser prioritària per a vianants. La millora ha servit per canviar el paviment, l’enllumenat públic i el mobiliari, instal·lar una minideixalleria i reforçar l’enjardinat. També s’ha actuat a la zona de l’accés al rec del Solà pel camí dels Espuis i s’ha enderrocat un petit magatzem comunal, on s’ha adequat un punt d’estada. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que els veïns estan «contents i agraïts» per aquesta millora, ja que el «canvi ha estat espectacular». En aquest sentit, la cònsol va recordar que es tractava d’un carrer que estava «en bastant mal estat», perquè s’havien fet obres i estava mal enquitranat i no hi havia voravies. A més, hi havia una minideixalleria «lletja», tal com la va qualificar Marsol. Ara ha quedat «un espai molt digne», va valorar, alhora assegurant que era un carrer «que s’ho mereixia, perquè és molt cèntric i hi viuen molts veïns». La cònsol major de la capital també va desitjar, com sembla que també li van transmetre els veïns, que la gent sigui cívica i que el carrer es pugui mantenir ara net i en bones condicions. L’embelliment ha tingut un cost de 504.301 euros.

Cal destacar que l’acció duta a terme en aquesta via s’emmarca en la política del comú de pacificar la parròquia i aconseguir que cada vegada els vianants tinguin més espais enfront dels vehicles. En aquesta línia, Marsol va asserir que ara s’està actuant, també en aquest sentit, al carrer Esteve Dolsa, on s’estan fent voreres més amples, i a Santa Coloma, a banda de les obres que s’estan fent a Prat de la Creu. De cara a l’any que ve, va manifestar que hi ha la intenció del comú d’incloure en el pressupost accions que vagin en aquesta línia, tot i que va reconèixer que certes obres que s’estan fent estan «limitant» les actuacions. Així, va anunciar que de cara al 2023, a la zona del carrer de l’Aigüeta es voldria actuar en algun carrer per fer-lo per a vianants de manera total o parcial, ampliant voreres, tot i que les obres previstes a l’Escalé «compliquen la circulació». La cònsol va assenyalar que aquest tipus d’accions són, també, reclamades pels veïns.

D’altra banda, i qüestionada sobre la parcel·la en la qual l’any que ve hauria d’haver-hi l’envelat per al Cirque du Solei, la mateixa que aquest any, Marsol va indicar que en una setmana o 10 dies, Andorra Turisme disposarà de la informació perquè puguin preveure quin espai tindran disponible, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT