PUBLICITAT

Andorra la Vella

Colpejar de nou

Per David Sansaloni

Almpanis remata a porteria en una jugada referent a l’últim partit de l’FC Andorra, contra el Burgos CF, a l’Estadi Nacional.
Almpanis remata a porteria en una jugada referent a l’últim partit de l’FC Andorra, contra el Burgos CF, a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra torna a la competició només tres dies després de la seva última trobada a LaLiga SmartBank. En aquest cas, els tricolor reben l’Alavés a partir de les 16.15 hores a l’Estadi Nacional sense temps per digerir l’última derrota registrada contra el Burgos CF el dimecres per 0-1, en la qual va ser la primera desfeta de l’equip a casa.


Els andorrans van poder entrenar ahir a la tarda en una sessió de recuperació, amb poc desgast físic, per tal d’arribar en les millors condicions possibles a aquesta 11a jornada de campionat. Per a Sarabia, la derrota contra el Burgos CF «va sorprendre pel context i per ser la primera al Nacional, però penso que tampoc ens ha fet gairebé mal». L’entrenador va ser clar en afirmar que «en aquest esport no tens gaire temps ni per lamentar-te ni per festejar. Ara ens toca aprendre de les errades i continuar».


Al davant tindran un Alavés que arriba després d’empatar 0-0 contra l’Albacete al Mendizorroza, en un partit espès en el qual als dos conjunts els va costar un món generar ocasions de gol, tot i haver-hi dos anul·lats, un per a cada equip. Els vitorians no van poder encadenar la seva tercera victòria consecutiva a casa i enllacen dues jornades sense guanyar, a banda d’haver perdut el lideratge a mans del Las Palmas. No obstant això, l’Alavés continua segon a la taula amb 19 punts i només ha perdut un partit a domicili, registrant també dues victòries i dos empats.


L’FC Andorra, per la seva part, va baixar dues posicions, de la vuitena a la 10a, situant-se amb 15 punts i un balanç d’allò més positiu al Nacional. Els del Principat tan sols han cedit tres punts (contra el Burgos CF) i la resta ho conta per victòries, amb tres en quatre partits (contra Granada, Eibar i Llevant). Tanmateix, Sarabia assegura que «estem preparats per rebre qualsevol versió que ens proposi l’Alavés, i a partir d’aquí poder fer mal en els seus punts febles». L’etiqueta de matagegants torna a estar en joc i l’objectiu principal és recuperar-la.

 


Trencar els murs defensius

 

El Burgos CF va fer mal als tricolor en plantejar un estil de joc basat en la defensa, regalant la pilota al rival i centrant-se a explotar al màxim qualsevol opció al contraatac. Aquest sistema va funcionar, i els visitants van aconseguir la victòria, mentre que l’FC Andorra es va veure desesperat perquè no va poder travessar aquesta defensa tan compacta.


Després de caure, i una vegada analitzades les errades comeses, Sarabia va explicar que «és de valorar, i molt, el fet de ser uns recentment ascendits i que arribin equips, amb cert bagatge i història a l’elit, i ens tinguin aquest respecte, sabent que una de les maneres de fer-nos mal és tancant-se al darrere».


Per no caure en el mateix context, el tècnic basc va exposar dues solucions: les tàctiques, movent l’equip per donar alternatives, i les individuals, apostant per la capacitat dels jugadors per trencar aquestes situacions. «Estic tranquil i convençut que si millorem en el fet de saber analitzar cadascuna de les situacions, podem superar aquestes adversitats», va assenyalar Sarabia.


Pel que fa al vestidor, el tècnic podrà tornar a comptar amb Àlex Pastor en haver complit el seu període de sanció, i a més disposarà de Dani Morer, que sembla estar recuperat de les molèsties que arrossegava els darrers dies. L’únic que roman, d’aquesta manera, a la infermeria tricolor és Petxarroman, que continua amb els seus problemes a l’isquiotibial i tot fa indicar que tardarà algunes setmanes més en reaparèixer.

 

80 anys del club

 

Per celebrar els 80 anys de l’entitat, que es compleixen exactament avui, dia 15 d’octubre, l’FC Andorra, en col·laboració amb el museu Carmen Thyssen, va voler unir ahir la cultura i l’esport del país, organitzant un acte de celebració per donar a conèixer el cartell commemoratiu del 80è aniversari.


A l’acte van assistir figures com la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el secretari d’Esports, Justo Ruiz; la cònsol major d’Encamp, Laura Mas; el conseller d’Esports, Infància i Joventut d’Encamp, Xavi Fernández; el conservador general de la col·lecció Carmen Thyssen, Guillermo Cervera; l’artista creador del cartell, Pere Moles; i diversos representants de l’FC Andorra.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT