PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern presenta el PNIA al Consell d’Europa

Pallarés i Vilarrubla difonen els principis de coordinació i digitalització del pla

Per El Periòdic

Les ministres Pallarés i Vilarrubla amb la secretària general del Consell d’Europa, Marija Pejcinovic.
Les ministres Pallarés i Vilarrubla amb la secretària general del Consell d’Europa, Marija Pejcinovic. | Consell d\'Europa

La ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, i la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, van presentar ahir el Pla Nacional de la Infància i l’Adolescència (PNIA) al Consell d’Europa, a la seu de l’organisme a Estrasburg (França). 

Pallarés i Vilarrubla van ser convidades pel Consell d’Europa a fer aquesta exposició, ja que els especialistes de la mateixa institució van acompanyar i assessorar directament als tècnics del Govern en el moment de desenvolupar el projecte. Igualment, les dues ministres van explicar que el PNIA es regeix per un total de quatre principis que estan presents a tot el programa: l’interès superior de l’infant, la inclusivitat i universalitat dels serveis, la coordinació i participació entre tots els actors, i l’entorn digital en totes les estratègies. 

També van posar en relleu el fet que el PNIA –que s’articula al voltant de 42 accions– s’ha realitzat a partir d’un ampli procés de consulta i participació de tots els actors implicats, volent ser aquest procés el més extens i representatiu possible. Els treballs de definició s’han realitzat mitjançant dues fases, coordinades pel Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i pel Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior amb l’acompanyament ja mencionat del Consell d’Europa. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT