PUBLICITAT

Els preus d'alimentació, béns i serveis es mantenen

  • Pugen les tarifes dels mobles, habitatge, restauració i transport
EL PERIÒDIC
ESCALDES -ENGORDANY

Periodic
Una dona porta el carro de la compra. Foto: TONY LARA

Els preus s'han mantingut estables el passat mes de gener i han situat l'IPC en l'1,6%. Així ho va fer públic ahir el Departament d'Estadística que va assenyalat que els grups que tenen variacions mensuals que mantenen un comportament a l'alça són els mobles, l'habitatge, la restauració i el transport. En canvi, els que mantenen un efecte moderador són ensenyament, alimentació, béns i serveis diversos, salut, esbarjo i roba i calçat.

La variació mensual del mes de gener del 2011 és del 0% (gener 2010, 0%), mantenint la variació anyal de l'IPC de gener del 2011 a l'1,6% (desembre 2010, 1,6%). La inflació subjacent registra al mes de gener del 2011 una variació mensual del -0,4% (gener 2010, -0,3%), fent passar la variació interanual del -0,1% al -0,2%.

Pel que fa a l'evolució de les variacions anuals, destaca l'augment de la inflació dels grups habitatge, mobles, transport i hotels i restaurants. En canvi, disminueixen els grups d'alimentació, roba i calçat, salut, esbarjo, ensenyament, i béns i serveis diversos.

D'altra banda, la inflació subjacent, que és aquella que es calcula sense tenir en compte ni els productes energètics ni els productes frescos, ha baixat una dècima i se situa en -0,2%, de manera que, al mes de gener, la diferència entre l'IPC i la inflació subjacent, s'ha incrementat fins a l'1,8%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT