PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El projecte Caldes començarà a caminar a partir de novembre

Les obres del pàrquing de l’església s’iniciaran al gener de l’any que ve

Per Àlex Pont

Els cònsols d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Quim Dolsa a la reunió de poble, ahir.
Els cònsols d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili i Quim Dolsa a la reunió de poble, ahir. | À.Pont

El projecte Caldes que remodelarà la fisonomia de la part alta del nucli urbà escaldenc començarà a caminar a partir de novembre. Així ho va assegurar la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili, en el marc de la quarta reunió de poble de la corporació que es va dur a terme ahir recordant que, després d’una previsió inicial de 3,5 milions d’euros, el projecte costarà al voltant de 5 milions a causa de l’encariment dels materials de construcció i l’addició d’elements complementaris. Segons va indicar Gili, aquesta zona d’Escaldes-Engordany «demanava una inversió i aprofitem per posar en valor l’aigua termal i el patrimoni cultural que representen estructures com els ponts».

Pel que fa a les obres de l’aparcament de l’església, amb un cost de 6,4 milions d’euros, aquestes començaran el gener del 2023, malgrat que el comú havia previst un inici dels treballs abans de les festivitats de Nadal. «Hem hagut de postergar el començament del projecte perquè ens manca una maquinària específica que ha de venir de fora del Principat», va indicar Gili. Igualment, va afegir que el termini d’execució de l’aparcament és d’uns 16 mesos i que s’habilitaran places de pàrquing provisionals a ambdós costats de la carretera en bateria mentre duren les obres. 

Fent referència a les característiques de l’aparcament de l’església, l’equip tècnic va detallar que constarà d’una parcel·la de 1.300 m2 amb  un total de sis nivells de plantes i 100 places de vehicles. Paral·lelament, van assegurar que, des d’un principi, el comú ha lluitat perquè esdevinguin «localitats amples de 2,5 metres d’amplada i 5 metres de llargada». També comptarà amb zones verdes a l’exterior i esdevindrà «una prolongació de l’avinguda Carlemany, en què, si cal, es podrà construir un edifici de com a màxim set plantes», va informar l’equip tècnic. Al seu torn, Gili va subratllar que la intenció del projecte és convertir la superfície del pàrquing en una «zona funcional i versàtil que també pugui acollir esdeveniments».

En la mateixa direcció, el comú va afirmar que el retorn dels veïns envers el projecte Caldes és «generalment positiu», encara que hi ha gent que «no està segura de com s’executarà la iniciativa». Tot i això, Gili va puntualitzar que «el sentiment global considera que cal fer alguna cosa en aquella part de la parròquia».

Pisos socials

D’altra banda, la cònsol escaldenca va obrir la porta a què la corporació aporti els diners directament per a la creació dels pisos socials de l’avinguda del Pessebre que, inicialment, es va plantejar com una concessió. «Sabem que ho podem pagar, tenim molts números per fer-ho, però encara falta que ho parlem amb l’oposició», va reconèixer Gili. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT