PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’estalvi energètic inclou els equips professionals

El Govern estudia les fòrmules per avançar l’hora dels entrenaments

Per David Sansaloni

Un instant de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Comunal.
Un instant de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Comunal. | @FCANDORRA

La crisi energètica comença a afectar tots els àmbits, i l’esport tampoc se salva. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va declarar ahir que des del Govern «pensem que el fet d’avançar les hores, sobretot en els equips professionals, que són els que tenen aquesta capacitat, és important a l’hora de promoure aquest estalvi energètic».


La implementació de mesures que estan proposant molts països europeus podria canviar, fins i tot, el dia a dia de les competicions, però de moment sembla que la coordinació entre països està sent suficient per mantenir la normalitat. No obstant això, i pel que fa al Principat, ja s’ha començat a treballar per intentar pal·liar aquesta necessitat d’estalvi. «Hi ha dos sistemes d’il·luminació, un que és el requerit per l’organització de competició, i després un altre sistema que ens serveix per a l’entrenament. Evidentment, la despesa d’un no té res a veure amb la despesa de l’altre», va explicar Riva, mentre afegia que «tots els mecanismes estan activats, i també pel que fa a l’hora del tancament de les instal·lacions, per intentar reduir i alternar els sistemes d’il·luminació sempre que sigui possible».


Aquestes mesures afectarien equips professionals que entrenen a l’aire lliure, com pugui ser l’FC Andorra, el qual quedaria sotmès a les peticions del Comú d’Andorra la Vella, en aquest cas gestor de l’Estadi Comunal. «El resultat del mes de setembre no ha estat el que volíem i no hem assolit la reducció desitjada», va assenyalar la ministra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT