PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Contradans comença avui amb la cercavila del Drac d’Olivella

El festival compta també amb l’actuació del grup Nova Galega de Danza

Per El Periòdic

El grup Nova Galega de Danza.
El grup Nova Galega de Danza. | Nova Galega de Danza

El festival de dansa i cultura tradicional Contradans dona avui el tret de sortida, a les 19.00 hores a la plaça de les Fontetes, amb els balls inaugurals i una cercavila d’exhibició del bestiari popular, amb el Drac d’Olivella, un dels dracs en actiu més antics de Catalunya. El Contradans celebra enguany la seva segona edició amb danses tradicionals, però amb tocs contemporanis, mercat d’artesans, demostració d’oficis i tallers de dansa i d’artesania entre altres activitats.

Pel que fa a les propostes artístiques, dos grans grups de renom seran els protagonistes d’aquesta segona edició. D’una banda, el grup dansaire gallec Nova Galega de Danza, que fusiona tradició i avantguarda amb dansa i música d’arrel gallega, actuarà demà a les 17.00 hores. La companyia gallega ha rebut nombrosos premis entre els quals destaquen els de l’espectacle que es podrà veure a la Massana, Leira no Camiño, obtenint el premi Max al millor ballarí, Ivan Villar. A més, l’espectacle va ser finalista als Max 2021. D’altra banda, hi haurà l’actuació conjunta de la Cobla Catalana dels Sons Essencials, autodefinits com a polinstrumentistes, amb l’Esbart Valls del Nord. La seva actuació constarà de nou cançons, cinc de les quals s’estrenen amb l’Esbart i es podrà veure també demà a les 12.00 hores. A més, aquest any actuarà com a esbart convidat l’Esbart Sant Romà amb el seu darrer espectacle, Traces de Folk, el diumenge a les 12.45 hores.

L’agenda del festival la completen un taller de dansa impartit pel director de Nova Galega de Danza, Jaime Pablo Díaz, el diumenge a les 10.00 hores; la projecció del documental Arrel, produït per Fira Mediterrània de Manresa, demà a les 19:30 hores; i l’exhibició del Drac d’Olivella per a la inauguració, avui a les 19.00 hores. 

Igual que en l’edició de l’any passat, el Contradans es complementa amb un mercat d’artesans que compleixen amb l’essència del certamen, és a dir, l’evolució del seu ofici de la tradició a la contemporaneïtat: cistelleria, tints, ceramista, artesans de la música, bestiari festiu, forjadors, treball amb fusta i pissarra, miniatura en pedra seca, espardenyeria, trementinaires, pedra seca, entre altres, amb tallers pràctics per saber-ne una mica més del seu ofici.

Totes les activitats es desenvoluparan a la plaça de les Fontetes de la Massana, a excepció del taller de dansa, que es farà a la Sala la Closeta, i la projecció del documental, que es durà a terme al Teatre les Fontetes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT