El MoraBanc s’exhibeix a casa i passa per sobre del Cantàbria

Els tricolor dominen i donen un cop d’autoritat al campionat realitzant el debut somiat davant l’afició

Per David Sansaloni

Maric realitza una esmaixada en una jugada del partit d’ahir contra el Grupo Alega Cantàbria, al Poliesportiu. | Dani Catalán-BCA

El MoraBanc va aconseguir ahir la seva primera victòria a casa, en el que va ser el debut davant l’afició, en guanyar el Grupo Alega Cantàbria per un contundent 88-47.

El duel va començar amb un clar domini tricolor. Johnny Dee es va mostrar especialment inspirat, i és que en gairebé cinc minuts ja havia anotat nou punts. Juntament amb ell, Rafa Luz i Chris Czerapowicz es van sumar a la carreta anotadora, mentre que l’encert des de la línia de 6,75 metres d’homes com Bartolomé o Speight van acabar per establir un parcial de 16-6, que va obligar l’entrenador del Grupo Alega Cantàbria, David Mangas, a demanar el temps mort.

La contundència en el rebot defensiu va ajudar a mantenir la diferència en el marcador, que hauria pogut ser més gran si l’encert en els últims minuts hagués acompanyat (21-10). En el segon període, les errades puntuals van perjudicar en excés els homes dirigits per Natxo Lezkano, que van veure com el Cantàbria es posava 21-16. De fet, el tècnic basc va demanar calma, i precisament aquest aspecte va permetre que el MoraBanc recuperés consistència. La presència a la pintura de Maric, sumada a l’estat de gràcia de Dee van tornar el +12 de diferència al lluminós (31-19).

Els locals van aconseguir mantenir el nivell, arribant al descans amb un favorable (38-24). Ja en la represa, Maric va ser el primer a fer alçar el públic del seient en finalitzar amb una esmaixada una gran jugada comminativa. Per primera vegada, els tricolor van superar el +20 de diferència (45-24) i l’equip s’agradava davant la seva afició. El Cantàbria es va veure completament superat, amb Dee i Maric i Speight superant els 10 punts.

Amb els visitants completament esborrats de la pista (+38), els de Lezkano es van dedicar a jugar amb paciència i quan faltaven 10 minuts el marcador va reflectir un 72-34. La festa va continuar per als aficionats locals en els darrers 10 minuts, animant l’equip i gaudint del bon joc. Speight va fer una passa endavant, i així li ho va reconèixer l’afició, amb una forta ovació. Sense temps per a més, el MoraBanc va obtenir la seva primera victòria a casa aquesta temporada (88-47).

Les claus

• Rebot: Quan el MoraBanc va ser capaç de dominar el rebot, sobretot el defensiu, va ser com més còmode va estar.

• Errades: Les errades puntuals, com pèrdues o precipitacions en el tir, van minvar l’eficàcia del joc dels andorrans.

• Velocitat creuer: A la mínima oportunitat que van tenir els locals per agafar l’avantatge, ja no el van deixar, ampliant-lo i guanyant.

• Afició: L’afició va empentar l’equip cap a la victòria, la primera al Poliesportiu d’aquesta nova temporada a la LEB Or.