PUBLICITAT

Andorra la Vella

Desesperats

L’FC Andorra xoca contra el mur del Burgos CF i registra la seva primera derrota a l’Estadi Nacional (0-1)

Per David Sansaloni

Vilanova es lamenta en un moment del partit d'ahir contra el Burgos CF al Nacional.
Vilanova es lamenta en un moment del partit d'ahir contra el Burgos CF al Nacional. | @FCANDORRA

Un bombardeig sense èxit. L’FC Andorra va registrar ahir la seva primera derrota a casa en perdre per la mínima (0-1) contra el Burgos CF, que continua estirant el seu rècord d’imbatibilitat, i ja suma un total de 10 jornades sense encaixar un gol.


Amb l’àrbitre xiulant l’inici, van ser els tricolor els primers a arribar a l’àrea rival. Almpanis va trepitjar la línia de fons i va treure una centrada que buscava Carlos Martínez, i a punt va estar el davanter d’encetar el marcador, però finalment la jugada va quedar invalidada per una falta sobre el porter visitant. Just en la següent acció, Bermejo va buscar Mourad, que de cap ho va intentar sense sort.


La banda esquerra tricolor estava sent la principal arma ofensiva dels de Sarabia, amb Pampín, Almpanis i Gil com a principals protagonistes, i és que el tècnic tricolor només va repetir la presència de Mármol en comparació a l’11 inicial que es va veure a la Rosaleda la passada jornada contra el Màlaga. L’intercanvi de copa va anar succeint-se, però tant l’FC Andorra com el Burgos CF es van trobar amb una manca de precisió derivada de la pressió defensiva del rival.


Els andorrans van dominar la pilota, com ja és habitual, sobretot en els partits a casa, i fos amb passades filtrades o amb centrades des dels extrems, van intentar superar l’última línia dels burgalesos. No obstant això, el mur visitant es va encarregar de rebutjar qualsevol opció tricolor, i la clau estava sent una última passada que permetés un cara a cara amb José Antonio Caro.


Les estratègies proposades sobre el terreny de joc van quedar ben establertes: l’FC Andorra buscava un ritme òptim per atacar amb perill, mentre que el Burgos seguia ben plantat al darrere a l’espera de trobar la seva oportunitat. I gairebé ho aconsegueix amb un xut de Bermejo que va sortir fregant el pal de la porteria defensada per Ratti. Orellana i Carlos Martínez també ho van intentar, però va ser Pampín qui va tenir la més clara, amb la mala sort que el seu xut va sortir rebutjat en colpejar en un defensor. Sense temps per a més, els primers 45 minuts van passar sense gols.


Ja en la represa, quan passaven cinc minuts de joc, va arribar la sorpresa. Mourad que lluita una pilota amb Mármol i aconsegueix creuar la pilota per dins de l’àrea, la qual arriba a peus de Matos, que la torna a posar a l’àrea petita perquè Bermejo sols hagi de posar la puntera per fer el 0-1. La gerra d’aigua freda va servir per moure la banqueta. Alti i Bakis van entrar per donar un plus d’eficàcia a l’equip.


A partir d’aquest punt, l’FC Andorra es va dedicar a assetjar el Burgos. Mármol, Bundu, Hevel i Bakis ho van intentar, però van acabar desesperats davant el bosc de cames que es trobaven en cada ocasió, i que frustrava totes i cadascuna de les oportunitats que tenien. Valera, altre dels revulsius, tampoc va tenir sort en rematar sol dins de l’àrea, però amb el mateix desenllaç que els seus companys.


Cada minut que passava era un suplici per a uns i una alegria per als altres, i la intensitat no va minvar ni una mica tot i el desgast físic que arrossegaven els jugadors dels dos equips. Orellana, en un primer moment, i Hevel poc després, van fer alçar el públic del seient, i és que els xuts d’ambdós jugadors van sortir fregant el pal. L’FC Andorra va continuar mostrant tots els recursos que té, però la pilota semblava que tenia la idea ferma de no entrar. I intent rere intent, el temps es va acabar en la que va ser la primera derrota tricolor a l’Estadi Nacional. 

 

El vestidor

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Una acció puntual ha condicionat tot»

 

L’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, es va mostrar optimista en acabar el partit contra el Burgos CF. «Sabem que tindrem més moments com aquest al llarg de la temporada, i és per això que hem d’entendre que el nostre camí és un altre, sense perdre de vista el creixement i la il·lusió».

Tanmateix, Sarabia va explicar que «fins avui, el Burgos mai s’havia plantat tant al darrere, i una acció puntual ha sigut la que ha condicionat tot».

 

 

El destacat: Mika Mármol

 

  • Contundent: El central va ser l’home destacat dels tricolor en demostrar una contundència defensiva extraordinària, formant bona dupla amb Adrià Vilanova.

 

  • Presència ofensiva: Mármol va semblar un atacant més, i és que dos dels seus xuts van estar a punt d’acabar dins la porteria rival. Va trencar el bloqueig ofensiu de l’equip.

 

  • Caràcter: En cada pilota disputada, el central va anar al màxim. Fos en passades filtrades o en pilotes aèries, Mármol va estar encertat i intel·ligent.
PUBLICITAT
PUBLICITAT