PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach apunta que els treballadors del SAAS han d’aprovar el conveni

El secretari general titlla de «desafortunades» les paraules de Medina

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d’arxiu de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | MARICEL BLANCH

La Unió Sindical d’Andorra (USdA) reivindica que els treballadors del SAAS han de ratificar el conveni col·lectiu per tal que aquest sigui vàlid. Segons va declarar el seu secretari general, Gabriel Ubach, «un conveni col·lectiu que no ha estat sotmès a tots els treballadors, no té cap sentit», a la vegada que va incidir que «així és com funciona a tot arreu del món, excepte al SAAS». Tal com van exposar el director general del SAAS, Josep Maria Piqué; el president del Comitè d’empresa del SAAS, Manolo Medina; i el directiu representant d’empresa al Comitè negociador, Luís Buendía; el conveni s’ha assolit després de més de tres anys de treball i ha aconseguit una entesa favorable en 39 dels 50 punts posats sobre la taula. Així mateix, el text és vigent des d’ahir mateix. No obstant això, Ubach va valorar que com que no s’ha elevat a tots els treballadors per a l’aprovació, «és un conveni col·lectiu entre el SAAS i una part dels professionals».

Però, el que més va enutjar al secretari general van ser «les paraules totalment desafortunades del senyor Medina» al voltant d’un moviment sindical paral·lel al Comitè d’empresa dins de l’hospital. «Aquestes persones haurien de participar amb el Comitè d’empresa i no fer coses rares», va declarar Medina durant la compareixença per presentar el conveni, afegint que aquestes accions «no donen bona imatge» i són «una cosa molt impresentable». Així mateix, Piqué va confirmar que «l’únic interlocutor en la negociació ha estat el Comitè d’empresa».

Per aquest motiu, Ubach va etzibar que «la vergonya de veritat que hi ha en tot aquest afer és la seva», i que «si tingués una mica de dignitat i d’amor propi, el que hauria de fer és demanar disculpes a totes aquestes persones, perquè estan exercint el seu legítim dret». D’aquesta manera, el secretari general va confirmar que el grup de treballadors del SAAS afiliats a l’USdA «ja està constituït», i de fet, «els membres van demanar una reunió amb el Comitè d’empresa i va ser denegada». A més, va assegurar que aquests professionals «sempre han estat d’acord en treballar per un conveni col·lectiu», i que indiferentment a l’existència del Comitè d’empresa «tenen dret a constituir el sindicat que creguin necessari o d’afiliar-se on vulguin sense necessitat de tenir l’aprovació ni del senyor Piqué ni del senyor Medina».

Per tot plegat, va lamentar que «el que està passant a l’hospital s’atansa més a una dictadura que a una democràcia», i va afegir que «només li va faltar dir que amb Franco es vivia millor». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT