PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Sportiva Andorra Trail supera xifres i rebrà més de 300 corredors

La prova comptarà amb tres recorreguts i durarà des de demà i fins al diumenge

Per David Sansaloni

Un instant de la presentació de l’Sportiva Andorra Trail.
Un instant de la presentació de l’Sportiva Andorra Trail. | EL PERIÒDIC

La parròquia d’Escaldes-Engordany rebrà aquest cap de setmana la quarta edició de l’Sportiva Andorra Trail. La cita de muntanya, ja consolidada al país, continua creixent any rere any, i així ho demostren les xifres, ja que aquest any la prova rebrà més de 300 corredors i corredores, superant els 220 del 2021. A més, la cursa comptarà amb tres recorreguts: la 5k Engordany, amb cinc quilòmetres i 260 metres de desnivell; la New Braibal, amb 25 quilòmetres i 1.850 metres de desnivell; i la Palomera, amb 15 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell.


Durant els tres dies que dura la competició per parelles (des de demà fins al diumenge), els participants, provinents d’11 nacionalitats diferents, lluitaran per fer-se amb les primeres posicions en les també tres categories existents (masculí, femení i mixta). Tanmateix, el 80% dels atletes que es reuniran a Escaldes-Engordany seran provinents de fora del país, mentre que el percentatge entre homes i dones se situa en un 79%-21%, un fet que l’organització va aprofitar per «animar a les corredores que s’apuntin», va dir el director de la cursa, Gerard Riart.


Finalment, el mateix Riart va afirmar que «l’objectiu principal que tenim a llarg termini és poder arribar fins als 500 participants i internacionalitzar, més encara, la cita». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT