PUBLICITAT

Encamp

Els Banders celebren el patró i destaquen el relleu generacional

Espot i Calvó recalquen l’augment de competències del cos i el seu procés de professionalització

Per Àlex Pont

Un instant de l’acte oficial de celebració del patró dels Banders, ahir.
Un instant de l’acte oficial de celebració del patró dels Banders, ahir. | SFGA / CESTEVE

El Cos de Banders celebra el  patró, Sant Francesc d’Assís, en un acte oficial a la seva base situada a Encamp amb una menció especial al relleu generacional i a la llarga trajectòria dels membres i els oficials del cos. Així, el cap dels Banders, Ferran Teixidó, va fer un repàs històric de tota la feina que duen a terme els  seus integrants en matèria de conservació i protecció del medi ambient i per evitar els abusos en l’àmbit de la fauna salvatge. «Fem una feina imprescindible per conservar el patrimoni natural, un dels aspectes més preuats del país», va defensar Teixidó.

Ara com ara, els Banders continuen desenvolupant el nou reglament amb el vistiplau del Ministeri de Medi Ambient per acabar de definir les especialitzacions dins del cos, «així oferirem més professionalitat en branques diferenciades com l’antifurtivisme o el reconeixement dels gossos». Un altre dels objectius que es marca Teixidó és l’assoliment de les places vacants pel procés de jubilació de quatre integrants, ja que de cara la primavera de l’any que ve, els Banders preveuen nous edictes per a cobrir aquests llocs de treball. «El dia d’avui comptem amb 17 banders i els quatre nous que preveiem incorporar l’any que ve, però estem immersos en el procés de digitalització del cos i el nou membre administratiu ens atorga nous avantatges d’eficiència», va indicar Teixidó.

A propòsit de la creació del nou sindicat dels Banders, el cap del cos va reconèixer que, si bé s’estan posant en marxa els estatus per crear els fonaments de l’associació, «aquest sindicat no es pot concebre sense la coordinació dels altres cossos especials del Principat per enfortir les demandes conjuntes».

Durant la seva intervenció, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va voler destacar la professionalització del Cos de Banders, juntament amb les innovacions tecnològiques que l’acompanyen com la utilització de drons en la tasca de vigilància dels territoris naturals. Igualment, va incidir en l’ampliació de les competències dels integrants, juntament amb l’aplicació d’elements coercitius i el complement de les llums en els vehicles d’actuació oficials. «La realitat funcional dels Banders continua evolucionant de manera favorable i respon cada cop d’una manera més precisa a les demandes de la societat i la biosfera», va emfasitzar Calvó.

Per la seva part, el cap de Govern, Xavier Espot, va felicitar tots els integrants del cos i alguns dels treballadors jubilats que van estar presents a l’acte i va celebrar el vessant multidisciplinari que estan consolidant els cossos especials. Per acabar l’acte, es va oferir als assistents el visionament d’un recull d’imatges dels Banders passant per la seva creació fins a l’actualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT