PUBLICITAT

Andorra la Vella

A l’atac

L’FC Andorra busca convertir-se en el primer equip a tombar el mur d’un Burgos CF que roman imbatible

Per David Sansaloni

Bakis intenta el remat en una jugada contra el Màlaga CF, en l’últim partit de lliga a la Rosaleda.
Bakis intenta el remat en una jugada contra el Màlaga CF, en l’últim partit de lliga a la Rosaleda. | @FCANDORRA

Sense temps per diferir l’últim partit a Màlaga, l’FC Andorra torna a competir a la lliga en el partit referent a la jornada 10 de LaLiga SmartBank. El calendari no ha tingut massa en compte el descans tricolor, i avui els jugadors dirigits per Eder Sarabia trepitjaran de nou la gespa de l’Esatdi Nacional per mesurar-se amb un dels rivals a batre a la competició: el Burgos CF.


Els andorrans van poder entrenar-se ahir en una sessió tàctica i de recuperació, i Sarabia va fer especial incís en l’anàlisi del rival. «Normalment, fem entre 20 o 30 minuts de vídeo per estudiar el conjunt que tindrem al davant, però en aquesta ocasió hem dedicat gairebé 45», va dir l’entrenador, mentre afegia que «el Burgos és un equip amb infinitat de variants, ja no sols defensives, sinó també ofensiva, arribant amb molts homes i mostrant-se verticals».


La igualtat entre andorrans i burgalesos és màxima a la classificació, ja que ambdós arriben amb 15 punts, sent els locals vuitens i els visitants, una mica més amunt, situant-se cinquens. Això sí, l’FC Andorra buscarà treure avantatge del millor estat de forma que promou en els partits al Nacional, amb tres victòries en tres trobades, mentre que el Burgos ha empatat els quatre duels a domicili, sense cap victòria, però tampoc cap derrota.

 

Marcar i guanyar

 

De fet, l’objectiu és clar. Tal com va explicar ahir Sarabia, «tenim un repte molt bonic al davant i haurem d’estar molt bé per poder superar un dels millors equips de la categoria».


Les declaracions del tècnic basc venen donades arran de la situació que travessa l’equip de Julián Calero, i és que en el minut 36 de l’últim partit enfront de l’Alabès, el Burgos CF, o més concretament el seu porter, José Antonio Caro, va batre el rècord absolut de guardameta amb més minuts imbatut des de l’inici d’una temporada en la història del futbol professional espanyol, que ostentava l’aleshores exjugador del Barça Claudio Bravo, en la 2014-2015.


Caro suma ja 810 minuts sense encaixar un gol, i el rècord va ser molt celebrat en el Plantío, i no és per a menys, ja que el de Huelva ha sigut clar protagonista a l’hora de provocar que el seu equip sigui l’únic de les grans lligues europees que es manté imbatut. Cap altre d’Espanya, Anglaterra, França, Itàlia o Alemanya, sigui de Primera o de Segona, manté encara la seva porteria a zero.


La peculiaritat dels burgalesos ha posat en alerta a la plantilla, que sap que no serà suficient en atacar correctament, sinó que a més s’hauran de mantenir sòlids al darrere. «No es tracta de sort, sinó de virtuts. El Burgos ha fet les coses molt bé des que va començar el campionat, i cada setmana van evolucionant més i més», va comentar Sarabia.


Per a aquesta trobada, el tècnic no podrà comptar amb Àlex Pastor per expulsió, ni tampoc amb Petxarroman ni Dani Morer, que continuen recuperant-se de les molèsties que arrosseguen, tot i que en el cas d’aquest últim l’entrenador confia a poder tenir-lo disponible ben aviat.

 

Aprendre de la setmana passada

 

Les errades comeses en l’últim partit contra el Màlaga «han de servir per ajudar-nos a continuar creixent. Vam tenir més ocasions, més clares, i ens vam merèixer guanyar el partit, però són aquests petits detalls els que hem de saber controlar», va explicar Sarabia. La solidaritat i l’anàlisi de les situacions sobre el terreny de joc han sigut dos aspectes en els quals el cos tècnic ha fet més incís.


Sobre el calendari, Sarabia va ser sincer en admetre que per als del Principat «no és el millor dia per rebre un partit com aquest, ja que en Espanya és festiu, però a Andorra no, i hi haurà molts aficionats que a les 16.15 ho tindran ben malament per venir». No obstant això, «l’aspecte mental serà clau per obtenir la victòria, més enllà del físic».


Finalment, un dels últims temes que va tractar Sarabia va ser la situació que travessa el conjunt tricolor pel que fa a les targetes vermelles. En els últims tres partits de lliga a domicili, l’equip ha rebut tres expulsions directes. Dani Morer contra el Mirandés, Carlos Martínez davant l’Albacete i Àlex Pastor en l’últim duel, contra el Màlaga.


«Entenc que els àrbitres volen encertar com més millor, perquè això els beneficia, però és cert que en molts moments s’han equivocat», va dir el tècnic, mentre afegia que «som l’equip que més possessió de la pilota té de la competició, i és incongruent que tinguem tantes amonestacions directes».


El missatge que s’ha tramès al vestidor ha sigut el d’acostumar-se a la nova «rigorositat» arbitral, però Sarabia també va explicar que «en certes situacions, o en alguns moments determinats, es possible que sigui més fàcil amonestar l’FC Andorra, que no pas històrics com el Màlaga CF o l’Albacete Balompié». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT