PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Cicle Cambra Romànica compta amb un programa de sis concerts

Tres esglésies canillenques i el santuari de Meritxell acolliran les actuacions

Per El Periòdic

Un moment de la presentació del 7è Cicle Cambra Romànica.
Un moment de la presentació del 7è Cicle Cambra Romànica. | Fundació ONCA

L’associació Amics de la Cambra Romànica arrenca aquest mes d’octubre el 7è Cicle Cambra Romànica, que reunirà sis concerts de música de cambra durant la tardor. Per primera vegada hi col·laborarà l’Ambaixada de França a Andorra, mentre que la Fundació ONCA repeteix la participació pel concert inaugural.

Els concerts es podran seguir a les esglésies de Canillo, el Tarter, Soldeu i el Santuari de Meritxell. Les propostes inclouen els dos guanyadors ex-aequo del segon premi del Concurs internacional cambra romànica; un quintet de vent fusta i de vent metall, així com un concert líric; l’orquestra de cambra barroca de Toulouse; l’ONCA i el Cosmos Quartet de corda amb Lluís Claret de violoncel·lista convidat.

La presidenta de l’Associació Amics del Cambra Romànica, Clara Pladevall, va explicar ahir que estan «molt contents de recuperar la coca i xocolata pròpies del cicle i que conviden a la conversa després dels concerts, així com de retornar a les capelles petites de Soldeu i el Tarter». Al seu torn, l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, va destacar que l’ambaixada té sempre presents les entitats locals per treballar en partenariat en l’organització dels actes de la Saisson culturelle. Per la seva banda, la cap de producció de l’ONCA, Teresa Areny, va destacar que «tornar a col·laborar en un cicle com és Cambra Romànica és un honor, ja que la música clàssica ja és un tipus d’esdeveniment en què costa arribar a la gent, i fer-ho sota un paraigua com Cambra Romànica facilita aquesta tasca de la fundació». I en darrera instància, el conseller del Comú de Canillo Cerni Pol va exposar que la corporació comunal torna a donar el seu suport a l’associació en l’organització d’aquest cicle de concerts tan arrelat a la parròquia.

L’edició d’enguany incorpora el pagament d’entrades a 15 euros en tres dels concerts, que seran amb una entrada reduïda pels socis. A més, la col·laboració amb RTVA permetrà que les actuacions es puguin retransmetre posteriorment.

PUBLICITAT
PUBLICITAT