PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Aspectes a millorar

Sarabia es mostra satisfet amb l’evolució de l’equip, però avisa que hi ha situacions que s’han de resoldre millor

Per David Sansaloni

Sarabia, juntament amb el línia, durant una jugada del partit contra el Màlaga CF a la Rosaleda.
Sarabia, juntament amb el línia, durant una jugada del partit contra el Màlaga CF a la Rosaleda. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va deixar escapar dos punts a la Rosaleda davant el Màlaga CF aquest cap de setmana, en empatar sense gols contra el que és, avui dia, el cuer de LaLiga SmartBank. El conjunt tricolor va merèixer més pel que fa al nombre d’ocasions i la claredat d’aquestes, però per uns o altres motius el 0-0 no es va moure en el lluminós, perdent així una nova oportunitat per capgirar la situació que viu l’equip pel que fa als duels lluny de l’Estadi Nacional.


L’entrenador dels del Principat, Eder Sarabia, es va mostrar «satisfet» amb l’evolució de l’equip, que «ha donat la cara contra un rival que té una plantilla formada per jugadors de primer nivell, els quals, gairebé tots, han disputat partits a la Primera Divisió, mentre que nosaltres la gran majoria és la seva primera experiència a Segona».


No obstant això, el tècnic basc no va voler deixar passar l’oportunitat per fer incís en dos aspectes clau. El primer concerneix els jugadors tricolor, i fa referència al fet de «saber escollir quan hem d’arriscar més amb la pilota i quan val la pena aturar-la i fer pausa». Però, i així ho va deixar clar Sarabia, la situació que no pot tornar a produir-se és aquella que suposi minvar les característiques d’altres jugadors per imposar un pensament individualista.


«Tenim jugadors que van molt bé a l’espai, que són ràpids i ens creen molts avantatges», va dir l’entrenador en referència sobretot al gran partit de Germán Valera, i va ser aquí quan va incloure una acció del davanter Sinan Bakis, el qual no va estar gens encertat durant el partit. «Sinan [Bakis] ha pres una mala decisió [en una acció on una passada deixava sol Valera per fer un gol fàcil], i així li ho he dit. No m’agrada que els davanters siguin egoistes, i aquest no pot ser mai un adjectiu per un atacant», va declarar Sarabia, mentre afegia que, tenint en compte l’expulsió de Pastor, «no et sap tan greu aquest resultat, però sí que marxem amb un regust agredolç».


Finalment, l’equip arbitral tampoc va quedar exempt de les crítiques per part de Sarabia. «Fins a la mitja part estava sent el millor arbitratge de la temporada, però en la segona meitat s’equivoquen en diverses ocasions». El tècnic va fer referència a dues expulsions «clares» per al Màlaga, però «no és excusa, ja que si el resultat hagués sigut diferent no estaríem parlant d’això». 

 

Les claus

 

  • Ocasions: L’FC Andorra va tenir el partit en les seves mans, tot i que el Màlaga també va gaudir d’una oportunitat molt clara per avançar-se en el marcador que Lizoain es va encarregar de desfer. La manca d’efectivitat va condemnar els tricolor a l’empat.

 

  • Fora de casa: L’equip continua sense traduir en resultats les seves actuacions lluny de l’Estadi Nacional. Els andorrans no guanyen a domicili des de la primera jornada de lliga, i arrosseguen tres empats i dues derrotes, amb quatre gols a favor i el doble en contra.

 

  • Arbitratge: Coincidència o no, l’FC Andorra ha rebut tres targetes vermelles en els últims tres desplaçaments. Morer va ser expulsat contra el Mirandés, Carlos Martínez davant l’Albacete i Pastor contra el Màlaga.
PUBLICITAT
PUBLICITAT