PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach intervé a la celebració del Dia d’Andorra a Portugal

Ambdós països acorden impulsar la cooperació de divulgació cultural

Per El Periòdic

Maria Ubach amb João Gomes Cravinho.
Maria Ubach amb João Gomes Cravinho. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va desplaçar a Lisboa amb motiu de la celebració del Dia Nacional d’Andorra a la ciutat portuguesa. Durant la seva estada, es va trobar amb el seu homòleg portuguès, João Gomes Cravinho, així com amb el secretari executiu de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP), Zacarias da Costa.

La jornada de treball de la ministra Maria Ubach es va iniciar amb la trobada mantinguda amb el secretari executiu de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa, Zacarias da Costa, amb el qual va tractar aspectes relacionats amb la participació dels països observadors associats a la CPLP i les accions que aquest organisme està duent a terme en l’àmbit cultural i de promoció difusió de la llengua portuguesa. Ambdós van acordar impulsar la cooperació i es van instar a explorar possibles projectes i iniciatives de divulgació cultural.

Andorra és membre observador associat de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa des del juliol de 2018 i, com a membre observador, va reafirmar el seu compromís en la cooperació per a la promoció de la cultura dels països lusòfons i de la llengua portuguesa.

Ubach també es va reunir amb el ministre d’Afers Exteriors, João Gomes Cravinho, amb qui va fer el punt dels diversos àmbits de cooperació, dels acords i convenis en curs. Durant la trobada, van celebrar la imminent obertura del Consolat general portuguès a Andorra, prevista per a principis del 2023. Ubach va explicar al ministre portuguès l’estat de les negociacions per a l’Acord d’associació amb la UE i el calendari previst per als pròxims mesos. També van tractar l’avançament en la cooperació en l’àmbit educatiu així com aspectes de col·laboració a escala econòmica i mediambiental. A més, els dos ministres van compartir l’actualitat socioeconòmica global i les repercussions del conflicte bèl·lic a Ucraïna.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT