PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Mostra Gastronòmica homenatjarà els pioners

Enguany retorna el ‘Saló Ordino Gourmet’, amb un caràcter solidari i sostenible

Per El Periòdic

L’editor de ‘Menja’t Andorra’, Toni Corominas, i la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy.
L’editor de ‘Menja’t Andorra’, Toni Corominas, i la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy. | ANA/M.R.

La Mostra Gastronòmica d’Andorra arriba al seu 30è aniversari el diumenge 13 de novembre. Una edició que, tal com van explicar els seus organitzadors ahir durant la presentació, es dedicarà als pioners. Així, la cita gastronòmica, que té una previsió per a poder acollir 370 comensals, retrà un homenatge a tots aquells col·laboradors i restauradors que han participat en la mostra des dels seus inicis com, per exemple, el restaurant Tòpic o L’Hotel Coma. I es farà amb la creació de diverses càpsules audiovisuals que es distribuiran per les xarxes socials i pels diferents mitjans de comunicació. 

Un dels punts forts de la mostra serà el retorn del Saló Ordino Gourmet que enguany arriba a la seva segona edició amb l’eslògan Un tast dels Pirineus i un marcat caràcter solidari i sostenible. L’objectiu de la proposta, doncs, que tindrà lloc el divendres i el dissabte previs a la mostra és, tal com va explicar l’editor de la revista gastronòmica Menja’t Andorra, Toni Corominas, «funcionar com un punt d’exposició i venda de productes quilòmetre zero». En aquest sentit, la iniciativa, que s’ha compromès a minimitzar al màxim els residus oferint coberts 100% ecològics, s’ha conceptualitzat en tres espais diferents. El primer, el cobert de l’Era Rossell, comptarà amb 10 expositors de productes exclusius provinents d’establiments d’Andorra, el Lluçanès, la Vall d’Aran, l’Alt Urgell i el Berguedà. El segon, el pati de l’Era Rossell, serà l’espai dedicat a la cervesa artesana i, finalment, el darrer, la sala La Buna, es dedicarà a la programació de tallers diversos que tindran lloc el divendres a la tarda i durant tota la jornada del dissabte. «Vam haver d’aturar el saló durant la pandèmia i ara el reprenem amb més força que mai aprofitant l’aniversari», va celebrar Choy. Quant als guanys recaptats del saló, es destinarà un 1% de les vendes a Unicef.

La Mostra Gastronòmica del diumenge comptarà enguany amb la participació de 19 estands, 10 col·laboradors i alumnes del Lycée. Així mateix, l’esdeveniment, que posarà les entrades a la venda al públic a partir del 18 d’octubre a un preu d’entrada anticipada de 35 euros, també té previst incloure la tradicional valoració del plat més original.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT