Poc premi

L’FC Andorra deixa escapar tres punts a Màlaga en una gran segona part, amb tres ocasions clares de gol

Per Albert Belis

Bakis no va estar encertat de cara a gol.
Bakis no va estar encertat de cara a gol. | FC Andorra

Si un dia es podia guanyar en un camp com el del Màlaga era ahir. L’FC Andorra va fer una gran segona part, amb tres ocasions clares de gol que no van saber convertir, i el partit va acabar amb un empat (0-0) que va ser un premi insuficient per als mèrits dels homes d’Eder Sarabia. Al final, a més, un altra vegada l’àrbitre va voler ser protagonista, ja que els andorrans van haver d’acabar el partit amb deu jugadors, per expulsió a Pastor, de manera que no van poder imposar el seu millor joc a la Rosaleda amb un marcador favorable.

El partit va començar amb una temperatura pràcticament estiuenca i unes graderies amb una molt bona entrada, en un camp, la Rosaleda, més de Primera que de Segona. La primera part va tenir poca història, ja que hi va haver molt poques ocasions de perill per part dels dos equips. El principi de l’enfrontament va estar presidit per la igualtat, en un període més aviat de tempteig. A mesura que avançava el cronòmetre, els locals anaven agafant el domini del joc, però sense traduir-ho en ocasions de gol. A la meitat del primer temps, va ser l’Andorra que va anar agafant el protagonisme en la possessió de pilota, tot i que igualment sense capacitat de crear perill. Abans d’acabar, el Màlaga va tenir l’única jugada d’atac amb cara i ulls, amb un xut des de fora l’àrea després d’un servei de banda que va anar a fora per poc. Ja cap al final, hi va haver un possible penal a l’àrea visitant per mans, però l’àrbitre no la va xiular per considerar que el defensa les tenia enganxades al cos. En definitiva, un primer temps de joc continuat, amb poques interrupcions, però amb molt poca profunditat i perill.

La segona part va ser el millor del partit i també el millor de l’FC Andorra, tot i que aquest bon joc no va servir per moure el marcador. Malgrat això, la represa va començar amb una ocasió clara dels locals, després d’una rematada de cap a la sortida d’un córner que Lizoain va treure sota els pals. Set minuts més tard va arribar el primer avís per part andorrana, amb un doble possible penal, el primer per mans d’un defensa i el segon per entrada a Altimira que l’àrbitre no va xiular.

Al minut 59 va arribar la primera gran ocasió per als andorrans, gràcies a la pressió del mig del camp sobre la defensa rival. Bakis es va plantar sol davant del porter després de rebre una passada d’un defensa local i la va enviar fora per poc. Tres minuts més tard va ser Valera, que també es va plantar sol davant Reina, va xutar creuat i el porter la va enviar a córner, en una gran jugada de contraatac dels tricolor. Al 68 va tornar a ser Bakis qui es va trobar cara a cara amb el porter i va tornar a guanyar Reina, que va desviar la rematada. A cinc minuts del final, quan la victòria andorrana semblava possible, l’àrbitre va expulsar Pastor a instàncies del VAR amb vermella directa i aquí es va acabar la possibilitat d’endur-se els tres punts. Una gran segona part sense victòria.