PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra s’enfrontarà a Suïssa i Israel per un lloc a l’Eurocopa

Els partits es disputaran durant el 2023 i es classificaran per la fase final els dos primers de cada grup

Per El Periòdic

El moment en què Andorra va sortir del bombo del sorteig.
El moment en què Andorra va sortir del bombo del sorteig. | UEFA

La selecció andorrana haurà de jugar contra Suïssa, Israel, Romania, Kosovo i Bielorússia en la fase de classificació per a l’Eurocopa que es disputarà a Alemanya el mes de juny del 2024, segons va quedar disposat ahir en el sorteig que es va celebrar a Frankfurt. Els andorrans han quedat agrupats en el grup I, de sis equips (n’hi havia set de cinc conjunts, i tres de sis), i haurà de disputar els partits durant el 2023, en les finestres habilitades del mes de març, juny, setembre, octubre i novembre, després del Mundial de Qatar, que tindrà lloc aquest mes de novembre i desembre. Els dos primers de cada grup es classifiquen directament per la fase final d’Alemanya.

Pocs minuts després de saber-se el grup en què Andorra havia quedat enquadrada, el seleccionador Koldo Álvarez de Eulate va assegurar que «és molt complicat, amb Suïssa, que darrerament ha estat capaç de guanyar Espanya; Israel, Romania i Kosovo, uns equips que són molt forts, sobretot a casa seva i que han jugat una Nations molt bona, tot i que Romania potser no ha tingut el resultat que esperava, però ha competit en la majoria de partits, i finalment Bielorrúsia, que possiblement sigui el rival que més a prop tenim i amb el qual haurem de competir en aquest grup», va afirmar.

Pel que fa a les seleccions favorites, destaquen el grup B i el C, on Holanda i França, i Itàlia i Anglaterra, respectivament, competiran en el mateix grup, mentre Espanya, al grup A, tindrà a priori un camí més fàcil per arribar a Alemanya, amb Escòcia, Noruega o Geòrgia com a rivals. Portugal, per la seva banda, també estarà en un grup de sis equips, el J, i s’haurà d’afrontar a Islàndia o Luxemburg, entre altres. Croàcia, Polònia, Txèquia, Bèlgica o Dinamarca seran altres candidates a ser a la fase final d’Alemanya l’estiu del 2024. De moment, 10 grups es disputaran tot l’any vinent les places disponibles.

PUBLICITAT
PUBLICITAT