Sense brillantor

El MoraBanc s’imposa al Tau Castelló gràcies a un gran tercer quart, però encara presenta marge de millora

Per Albert Belis

Una jugada d’atac del MoraBanc durant el partit d’ahir a Castelló.
Una jugada d’atac del MoraBanc durant el partit d’ahir a Castelló. | Tau Castelló

La Leb Or no és la Lliga Endesa. Ja es va veure d’entrada amb les graderies pràcticament buides, una actuació arbitral millorable, un rival més feble i, per postres, una retransmissió televisiva més pròpia d’altres temps. En aquest context, el MoraBanc Andorra va salvar el debut contra el Tau Castelló a la categoria amb relativa facilitat, sobretot gràcies a un gran tercer quart, i al final es va endur el partit per 73 a 81, però sense brillantor i encara amb marge de millora.

El partit no va començar precisament bé per al MoraBanc, que es va encomanar de l’ambient fred del Ciutat de Castelló, amb una presència de públic molt reduïda. Així, la falta d’intensitat defensiva va posar un preocupant 10 a 3 al marcador, tot i que els andorrans es van anar ficant en el partit i van revertir aquest mal inici. Un triple de Czerapowicz va situar el 12 a 8 i, minuts després, va ser Maric que, dominador absolut sota la cistella, va aconseguir l’empat a 12. Bartolomé i Rafa Luz van rematar la feina i van situar un esperançador 15 a 19 al final del primer quart.

En l’inici del segon quart, el MoraBanc va tornar a sortir amb la son a les orelles, de manera que el Tau Castelló, més endollat, va posar l’empat a 23 al lluminós. A partir d’aquí, va començar el festival de triples que va caracteritzar aquest segon quart. En aquesta faceta va destacar Dee i Schreiner, però no aconseguien que els andorrans agafessin distància en el marcador, ja que continuava la manca d’intensitat defensiva. Just abans del descans, els homes de Natxo Lezkano van aconseguir obrir un forat i van marxar als vestidors amb set punts de marge (36-43). Va destacar un triple des de molt lluny de Dee just al límit del temps.

El tercer quart va ser, sens dubte, el més interessant del partit. A diferència dels dos quarts anteriors, els andorrans van sortir a per totes i de seguida van marcar una diferència de 10 punts. El tècnic local es va veure obligat a demanar temps mort perquè els tricolor continuaven marcant distàncies (42-55), gràcies a una jugada de contraatac. A partir d’aquí, els locals van entrar en una dinàmica perdedora, amb una tècnica a Alvarado primer, i després dues consecutives a l’entrenador, Juan Antonio Orenga, que va ser expulsat. Amb aquesta situació, el MoraBanc va agafar 18 punts d’avantatge, que van ser suficients per arribar tranquils fins al final.

El darrer quart va ser més aviat de tràmit, tot i que la relaxació dels homes de Natxo Lezkano va estar a punt de costar un disgust, però l’avantatge era massa evident per cedir el marge. Un final amb un triple de Dee i unes passes inexplicables a Rafa Luz, que havia rebut ben bé dues personals, van donar per acabat un partit que no passarà precisament a la història.