PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach participa en la segona edició del programa ‘Pyréneo’

L’objectiu és la recerca de sinergies i solucions a la zona dels Pirineus

Per El Periòdic

Un instant de la segona edició de 'Pyréneo'.
Un instant de la segona edició de 'Pyréneo'. | Govern d\'Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va participar ahir en la segona edició de Pyréneo-Le Grand Rendez-vous a Oloron Sainte-Marie, a França. Es tracta d’una trobada de diferents actors del massís dels Pirineus i que té com a objectius buscar sinergies i trobar col·laboracions entre els diferents territoris que conformen aquesta zona geogràfica.

Així, durant dos dies l’esdeveniment organitza conferències, tallers, xerrades i visites a empreses locals. En el seu cas, Ubach va participar en la taula rodona plenària que es va desenvolupar al voltant de l’esperit transfronterer. La ministra va compartir el debat amb el conseller regional de Nouvelle-Aquitaine encarregat de cooperació, Mathieu Bergé, i el vicepresident del Departament de Pyrenées-Atlantiques a càrrec de la col·laboració transfronterera, Jean-Pierre Mirande.

En la seva intervenció la titular d’Afers Exteriors va remarcar l’esperit transfronterer que Andorra ha tingut durant tota la seva història.  «Ho tenim en el nostre ADN, és una part representativa de la nostra societat», va indicar Ubach. Per evidenciar-ho, també va destacar que més de 1.600 persones creuen la frontera diàriament per treballar al Principat, i que el país acull anualment més de vuit milions de visitants, la majoria provinents dels Estats veïns. La ministra també es va referir a xifres d’intercanvis comercials, inversió estrangera, multiculturalitat i educació per refermar aquest punt de vista.

Encara durant la seva intervenció, Ubach va fer especial referència a la participació d’Andorra a la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), òrgan que el Principat ha presidit en dues ocasions. Concretament, va celebrar la consolidació del programa Poctefa, que cofinança projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors dels tres territoris pirinencs. En aquest sentit, la ministra va subratllar que en el darrer període de programació, el 2014-2020, Andorra ha participat en 45 projectes, amb una contribució de més de dos milions d’euros. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT