PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACA eSports Academy forma esportistes virtuals amateurs

El centre disposa de cinc simuladors d’automobilisme digital equipats amb l’última tecnologia

Per El Periòdic

La presentació d’ahir a Ordino.
La presentació d’ahir a Ordino. | ACA

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Andorra Telecom i Crèdit Andorrà van presentar avui el primer espai formatiu d’esportistes digitals d’Andorra, inicialment enfocat al motorsport digital: l’ACA eSports Academy. L’objectiu és formar esportistes virtuals amateurs, en primera instància en la disciplina de Sim Racing, i convertir-los en esportistes professionals d’esports digitals, capaços de competir en les lligues nacionals i internacionals més importants.

El centre formatiu ACA eSports Academy va obrir les portes el gener del 2022, després d’haver superat una etapa de treball a porta tancada en què tot l’equip va modelar de manera detallada el currículum del programa. El pla inclou diversos aspectes del motorsport digital perquè cada alumne desenvolupi les competències i les habilitats per a la competició professional.

A diferència de l’ACA eSports Team, en què l’acompanyament de l’equip professional es fixa en l’aspecte competitiu i de tecnificació, en el cas de l’àrea educativa el punt central és la salut. L’aspecte tecnològic també és clau. L’acadèmia disposa de cinc simuladors d’automobilisme digital equipats amb l’última tecnologia, fet que converteix l’ACA eSports Academy en un centre de preparació d’esportistes digitals de primer ordre.

Per convertir-se en un esportista professional d’eSports, cal una preparació semblant a la de qualsevol altra disciplina esportiva. Els nois i les noies de l’ACA eSports Academy no tan sols adquireixen coneixements tècnics i competitius, sinó que també han de treballar factors psíquics i físics que requereixen la intervenció de diversos professionals de la salut.

El psicòleg esportiu especialitzat en esports digitals, Sergi Marsal, per la seva banda, va explicar ahir durant la presentació que «és molt important marcar una bona rutina formativa, amb sessions per a treballar la coordinació i el temps de reacció dels alumnes, així com exercicis visuals i de mobilitat, sigui individual o grupal».

Actualment, l’Academy compta amb un total de cinc nois i noies: Adam Farràs Boukhali (9 anys), David Santamaria (13 anys), Gorka Coutinho (16 anys), Èrik Olària (14 anys) i Berta Llanas (14 anys), que assisteixen dos cops a la setmana a l’ACA eSports Center. A més, hi ha un sisè estudiant situat a Niça, França, Cedrik Martin (16 anys), que ja va superar una primera part de la formació. Un cas excepcional ha estat el de Frank Porté (17 anys) que va superar la formació de l’Academy i acutalment forma part del l’ACA eSports Team.

PUBLICITAT
PUBLICITAT