PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Amb ganes de debut

El MoraBanc s’estrena a la categoria amb el rol de favorit que haurà de començar a fer valdre a Castelló

Per Albert Belis

L’entrenament d’aquest dimecres al pavelló Joan Alay, just abans de marxar cap a Castelló.
L’entrenament d’aquest dimecres al pavelló Joan Alay, just abans de marxar cap a Castelló. | BCA

Després de perdre la Lliga Catalana contra el Força Lleida, el MoraBanc Andorra s’estrena aquest vespre (20.45 hores, Ciutat de Castelló) a la Lliga Leb Or, contra un rival, el Tau Castelló, amb experiència en la categoria. Els andorrans, provinents de la Lliga Endesa, inicien el nou camí amb l’etiqueta de favorits que hauran de començar a fer valdre en pista castellonenca. 

«Els jugadors són els que tenen més ganes de començar la competició, perquè al final és el que realment els hi agrada», va afirmar l’entrenador del MoraBanc, Natxo Lezkano. A més, «com que fa setmanes que entrenem, ja va sent hora per a ells que comencem». En canvi, «els entrenadors sempre veiem que falten coses, ens agradaria que l’equip estigués més fi i que tàcticament tot fos més polit, però amb la càrrega que portem podem competir a un bon nivell».

Sobre si el MoraBanc que es veurà avui ja serà el que vulgui l’entrenador, Lezkano va explicar que «hi ha idees que ja es van agafant, sobretot en atac, que és el que més hem treballat», tot i que «encara ens falten conceptes defensius i sobretot coneixement entre ells dels jugadors», així que «fins d’aquí a un mes o dos mesos no estarem en un percentatge més alt del que ens agradaria».

Pel que fa a la infermeria, l’únic descartat per al partit davant el Castelló és Juan Rubio, que estarà encara un mes inactiu. Tobias Borg, Rafa Luz i Alexis Bartolomé són dubtes, tot i que en el cas dels dos últims els tècnics esperaran fins a darrera hora per prendre la decisió final, perquè estan en millors condicions que Borg. «Espero veure un MoraBanc que no especuli, que jugui a un ritme molt alt i que siguem més consistents en l’àmbit defensiu», va demanar. Així, va afegir, «m’agradaria que la defensa fos la part més important del nostre joc, el rebot i perdre poques pilotes, els aspectes que hem de millorar».

Amb un entrenador de prestigi com l’ex-seleccionador espanyol Juan Antonio Orenga, el Tau Castelló és un equip amb jugadors «experimentats» en aquesta competició i que «es coneixen molt bé entre ells», va assegurar el tècnic basc. És a dir, «saben al que juguen, són un equip molt físic i complet, tot i que està per veure quin serà el seu estil de joc».

El partit es podrà seguir en directe per Andorra Televisió (ATV). Per primera vegada en la història del club, tots els enfrontaments de Leb Or es podran veure en obert i per una televisió nacional, amb narració d’Òscar Merino.

D’altra banda, Finisher, la línia de salut i nutrició esportiva del laboratori farmacèutic Kern Pharma, serà el nou proveïdor oficial per al BC MoraBanc Andorra. Amb aquest acord, serà l’encarregat d’oferir tots els productes de salut i nutrició esportiva del club tricolor.

PUBLICITAT
PUBLICITAT