PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital inaugura el Bici Lab Andorra com un espai més enllà d’un museu

La mostra exposa 88 peces de la col·lecció de la família Riberaygua

Per El Periòdic

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, prova un simulador de bicicleta.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, prova un simulador de bicicleta. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El Bici Lab Andorra es va inaugurar oficialment ahir amb la vocació d’esdevenir un centre de referència que vol projectar-se més enllà d’un museu merament contemplatiu. Així, l’espai expositiu, que s’estrena acollint una mostra de 88 bicicletes clàssiques cedides per la família Riberaygua, té la voluntat de posar el visitant al centre de l’experiència a través de la tecnologia, una impactant proposta audiovisual i un preu popular i simbòlic. «La bicicleta és l’objecte referencial. L’excusa per parlar de tot allò que hi ha al darrere seu com la salut, l’esport, l’oci o la tecnologia», va puntualitzar el director creatiu de PlayMedia, Josep Maria Herms.

El cap d’àrea de Bici Lab Andorra, Eduard Tarrés, qui va avançar que la primera planta del museu serà gratuïta i que la resta tindrà una entrada de cinc euros, va assegurar que l’espai neix amb l’objectiu de crear sinergies amb tot el sector preexistent a Andorra del món de la bicicleta, ja sigui econòmic com associatiu. Quant a les previsions de públic, Tarrés va comentar que des de l’equipament es treballa per a atreure quatre tipus de públic: la gent que li agrada la pràctica esportiva, la gent amb consciència mediambiental, el públic local i les escoles.

Quant a la col·lecció, Herms va comentar que la tria de les 88 peces expositives s’han escollit consensuadament amb la família Riberaygua pensant amb els continguts que es volien exposar a la mostra i que estan relacionats estretament amb aspectes com la salut o les noves tecnologies. Així, la mostra inclou peces tan representatives com el model flying pygeon, la bicicleta més fabricada del món. Però més enllà de les peces, l’equipament també compta amb tres simuladors perquè els visitants puguin experimentar de primera mà les sensacions de conduir per diferents pistes ciclistes del país.

Per la seva banda, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va destacar que aquesta «és una de les millors col·leccions del món», i va expressar la seva voluntat per a convertir l’equipament en el referent de moltes activitats que s’articularan en un futur immediat. «Andorra és territori ciclista i el museu haurà de reflectir tota aquesta activitat», va valorar la cònsol. Així mateix, Marsol va voler destacar-ne la importància turística i econòmica, i va admetre que aquest nou equipament també contribuirà a descentralitzar l’activitat cultural de la parròquia.

La inauguració va engegar amb una performance musical i va comptar amb una visita guiada a càrrec de l’humorista Javi Sancho i Tarrés, a la qual van assistir diverses autoritats com el cap de Govern, Xavier Espot. L’equipament compta amb 1.700 metres quadrats estructurats en dos nivells i es troba a la plaça Lídia Armengol, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT