PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú perfila els darrers detalls abans de l’inici de la competició

L’equip tècnic fa un bon balanç de la preparació a Nova Zelanda, amb sessions de menys a més

Joan Verdú, a Nova Zelanda.
Joan Verdú, a Nova Zelanda. | FAE

Nova Zelanda ha estat la seu dels entrenaments de pretemporada de Joan Verdú abans de l’inici d’una campanya «emocionant», segons va informar ahir en un comunicat la Federació Andorra d’Esquí (FAE). L’andorrà ha completat sessions de «molta qualitat» amb bona neu i a unes pistes que han acabat de perfilar els detalls necessaris per tenir un bon inici de competicions.

Les sessions a Nova Zelanda han anat de menys intensitat a més, amb pistes diferents que han augmentat cadascuna el nivell d’exigència. Ara l’equip torna a Andorra per descansar i acabar de preparar l’inici de la temporada, que comença amb la Copa del Món de Soelden del gegant, prevista per al 23 d’octubre.

Verdú ha estat a Nova Zelanda amb la resta de l’equip format per l’entrenador Juan Lago, l’'skiman' Andrea Peretti, el fisioterapeuta Pol Ferrer i el preparador físic Damià Costa.

«Ha estat un bloc gran, dividit en tres fases. Una pista més fàcil, una altra més tècnica però curta, i l’última setmana una pista complerta, de dalt a baix, exigent, molt similar al que em trobo a la Copa del Món. Condicions dures, amb pendent i la neu en bones condicions per preparar-ho de la millor manera. Em sento bé físicament, i tècnicament hem fet un bon treball. El balanç és positiu, perquè hem tingut condicions adverses de temps, però s’ha fet una bona feina d’equip. Ho han donat tot i des d’aquí els dono les gràcies. Em sento bé sobre els esquís, preparat i a punt per a Soelden», va assegurar Verdú.

Juan Lago, per la seva banda, va explicar que «la pretemporada ha anat bastant bé. Vam començar a Saas Fee al juliol, vam fer dos blocs de cinc dies i després vam anar a Nova Zelanda amb un bloc una mica més llarg. Hem fet un gran treball d’equip, en condicions semblants a la Copa del Món. Hem fet bona feina amb el material i estic content per la pretemporada. Estem preparats», va dir.

Roger Puig viatja a Xile per entrenar amb altres equips

L’esquiador paralpí Roger Puig ha anat a Xile per afrontar la pretemporada amb els equips de Xile, els Estats Units i el Canadà. L’andorrà està entrenant a La Parva i Corralco, abans de començar les competicions el pròxim mes de novembre. Durant un mes d’estada a Xile, l’esquiador andorrà s’ha desplaçat al país sud-americà per començar a preparar la temporada 2022-2023, plena de curses de la Copa del Món i amb la vista posada als Mundials d’esquí paralpí que se celebraran a l’estació de la Molina, en substitució d’Are (Suècia), fet que el motiva encara més per estar a prop de casa i per conèixer les pistes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT