PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana Fogons incorpora la gastronomia sostenible

Les Jornades de Cuina de Tardor presenten una programació d’activitats complementària als menús

Per El Periòdic

Una parella gaudint d’un menú del programa, l’any passat.
Una parella gaudint d’un menú del programa, l’any passat. | Comú de la Massana/Eduard Comellas

Les Jornades de Cuina de Tardor, que s’emmarquen dins les accions de la Massana Fogons, amplien el seu concepte, introduint novetats tant pel que fa a la seva filosofia com pel que fa a l’oferta. El passat mes de juny, es va presentar l’estratègia la Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible, que estableix els criteris de respecte mediambiental que seran presents en totes les accions que es portin a terme. Aquesta nova manera de concebre la gastronomia ja és present en els menús de les Jornades de Cuina de Tardor, que compten amb la participació de 16 restaurants dels diferents pobles de la parròquia massanenca.

Els menús inclouen, d’una banda, productes locals com els embotits, la carn d’Andorra, els ous o melmelades del Pastador. D’altra banda, els protagonistes són els productes de temporada, com la carabassa, els bolets o les castanyes. A més dels menús dels restaurants, i després de la bona acceptació de la passada edició, es tornarà a fer el tast de vins, amb MGI Gastronòmic.

Però, més enllà de gaudir els menús, les jornades inclouen diverses propostes gratuïtes. La primera és aquest dissabte: una sortida a la muntanya per aprendre a fer una adequada recol·lecció dels bolets, que anirà a càrrec del micòleg, biòleg i investigador, Manel Niell. Les activitats a l’exterior es completen amb una sortida als berenadors de la parròquia per aprendre a fer una graellada familiar. El formador. Guillermo Hernández, ensenyarà a utilitzar els fogons i a preparar la millor barbacoa. També hi haurà cursos de cuina d’aprofitament, amb Kattia Juárez, que oferirà receptes i trucs per aplicar a la cuina.

Per tancar l’oferta d’activitats, s’ha organitzat una exposició fotogràfica de set foodies, amb creacions pròpies o receptes clàssiques de restaurants de la parròquia. La mostra es pot visitar al vestíbul de les Fontetes, segons van informar des del Comú de la Massana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT