PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Membres de la Policia es formen contra la violència de gènere

Actualment, el cos disposa d’un equip de cinc persones dedicat a aquest àmbit

Per El Periòdic

La comissària major Teresa Ferreira i l’inspector major i cap de la unitat d’Investigació Operativa, Josep Lluís Martínez Artuñedo, han rebut una formació a Madrid.
La comissària major Teresa Ferreira i l’inspector major i cap de la unitat d’Investigació Operativa, Josep Lluís Martínez Artuñedo, han rebut una formació a Madrid. | Policia d\'Andorra

La comissària major Teresa Ferreira i l’inspector major i cap de la unitat d’Investigació Operativa, Josep Lluís Martínez Artuñedo, van rebre una formació a Madrid la setmana passada centrada en com la Policia és un actor clau en la lluita contra la violència de gènere, domèstica i sexual. El curs, dirigit a l’escala executiva i superior dels cossos de seguretat iberoamericans, va tenir una durada de cinc dies i va anar a càrrec de la Unitat d’Atenció a la Família i la Dona (UFAM) de la Policia Nacional espanyola. En el marc de la formació, la comissària major i l’inspector major van veure com els diferents cossos policials tracten les denúncies i els delictes de violència de gènere i contra la llibertat sexual, i van constatar com els protocols dels diferents països segueixen una línia pràcticament idèntica. En aquest sentit, tots els procediments se centren en la protecció de les dones i en evitar la seva revictimització, oferint des del primer moment tots els recursos necessaris.

Actualment, el cos d’ordre disposa d’un equip de cinc persones dedicat a la violència de gènere i als menors que també en puguin ser víctimes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT