PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Vicky torna a casa

El primer WTA 125 femení de la història del país acollirà 32 jugadores, algunes entre les top-100 i top-50

Per Albert Belis

Vicky Jiménez, ahir abans de la roda de premsa de presentació.
Vicky Jiménez, ahir abans de la roda de premsa de presentació. | tennium

La tenista andorrana Vicky Jiménez serà la gran atracció del Crèdit Andorrà Open, que se celebrarà al Poliesportiu d’Andorra i al pavelló Joan Alay del 28 de novembre al 4 de desembre. Per primer cop, la jova promesa del tenis nacional podrà competir al país, ja que normalment ha de fer-ho lluny d’Andorra. Serà el primer WTA 125 femení de la història –el 24è del món– i el millor esdeveniment tenístic dels darrers 16 anys al país. El certamen, que repartirà 125.000 dòlars en premis i que compta amb un pressupost de mig milió d’euros, acollirà 32 jugadores i vuit parelles de dobles, algunes de les quals del top-100 i top-50.

«Cada setmana és una motivació, vull guanyar a Andorra, però el tenis és complicat, ja que cada dia pots perdre o guanyar, així que vull gaudir de cada moment que estigui a pista, estic impacient i tinc moltes ganes que arribi el dia, espero que la gent vingui i gaudeixi», va afirmar la tenista andorrana. Amb només 17 anys, Jiménez ja és 147 del rànquing WTA i compta amb diversos títols al seu palmarès, entre els quals destaquen el de campiona de l’Open d’Austràlia júnior i vigent campiona d’Europa de la mateixa categoria.

El torneig és possible gràcies a la col·laboració publicoprivada, amb la participació del Comú d’Andorra la Vella, el Ministeri d’Esports, el patrocini de Crèdit Andorrà i l’organització d’una empresa especialitzada en aquest tipus d’esdeveniments: Tennium. «Sempre intentem ser-hi quan hi ha un fet de primer nivell, i en aquest cas es constata que el Poliesportiu serveix per a moltes coses, però igualment necessitem el multifuncional», va afirmar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, per la seva banda, va destacar que el torneig «serà una motivació per a l’esport de base i, al mateix temps, ens situa en el mapa esportiu i assolim una oferta de màxim nivell d’esdeveniments esportius per atreure visitants», ja que la part final coincidirà amb l’inici del pont de la Immaculada, amb molts turistes al país.

L’esdeveniment, que comptarà amb la cobertura internacional del canal de televisió Eurosport, aspira a consolidar-se en el calendari i fins i tot «tenim l’ambició de créixer» de categoria a WTA 250 o 500, tot i que «això ho marcarà la implicació de tots els agents», va apuntar Enric Molina, soci de Tennium i CEO del torneig, que va revelar que la idea d’impulsar aquesta competició va sorgir fa tres anys. «Estarem aquí per molts anys, volem que sigui un esdeveniment social, una plataforma per a l’esport andorrà i que deixi un llegat», va assegurar. 

El president de la Federació Andorrana de Tenis, Gerard Blasi, va explicar que el torneig començarà una setmana abans, amb formació per a jutges de línia i aplegapilotes, i un torneig per a infants. «Volem que sigui un mirall per a tots els esportistes que vulguin jugar a tenis, molts nens s’engrescaran, i implicar tota la gent relacionada amb aquest esport», va relatar Blasi. 

Les entrades per al públic en general es posaran a la venda el dimarts 11 d’octubre a la web oficial del torneig (andorraopenwta.com), mentre la llista definitiva de participants es tancarà el 31 del mateix mes, moment en què Vicky Jiménez coneixerà la competència que tindrà per arribar a la final i endur-se el títol.

PUBLICITAT
PUBLICITAT