PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ganes de primera

L’FC Andorra trepitja la zona de ‘play-off’ de la màxima competició després de refermar les victòries a casa

Per Àlex Pont

El jugador de l’FC Andorra Sinan Bakis controla la pilota durant el partit contra el Llevant UD.
El jugador de l’FC Andorra Sinan Bakis controla la pilota durant el partit contra el Llevant UD. | FCAndorra

L’FC Andorra té ganes de perseguir el somni de la màxima competició del futbol professional, i així ho ve demostrant jornada rere jornada. I sobretot, ho fa consolidant les victòries a l’Estadi Nacional. El conjunt d’Eder Sarabia no tan sols realitza un ple de puntuacions a la gespa andorrana, sinó que també s’imposa contra alguns dels equips històricament més importants de la segona divisió, tal com va passar dissabte (3-1) contra el Llevant UD. 

«L’equip està madurant i creixent d’una manera molt àgil i ho està demostrant al camp de futbol; estem vivint un somni i no volem despertar», va celebrar Sarabia. Després d’un inici de temporada complicat amb pèrdues i empats experimentats a domicili, els tricolor «continuem amb la dinàmica positiva i la mentalitat de convenciment davant els equips grans, i la voluntat d’afrontar els reptes que ens ofereixen uns equips amb jugadors de primera». 

En la mateixa línia, l’entrenador del Llevant, Mehdi Nafti, va admetre la superioritat de l’FC Andorra al Nacional, encara que va evitar la confrontació amb l’arbitratge afirmant que «ens han guanyat justament, però si la victòria hagués sigut nostra, dedicaria un parell de minuts a parlar de l’actuació arbitral». Igualment, va afegir que el resultat (1-1) va estar més a prop que un possible (0-2) al principi del parit, ja que «no es pot permetre donar tantes ocasions a l’Andorra».

Sumant registres 

Pel que fa a les noves situacions de joc, els tricolor es refermen en l’afany de victòria mitjançant «un ventall de tàctiques i formacions que ens permeten una versatilitat i una superioritat necessària per enfrontar-nos als grans equips de la lliga», va indicar Sarabia. En aquest sentit, el tècnic va subratllar la importància d’encetar els partits amb més moviments per les bandes i un aprofitament dels espais amb més claredat, amb la finalitat d’atacar d’una manera més eficient i efectiva. «En els darrers partits hem visualitzat que ens falta més contundència en algunes accions defensives», va afegir Sarabia, afirmant a tall d’exemple que el Llevant es va mostrar més encertat en aquestes situacions. Malgrat això, el tècnic tricolor va ressaltar la capacitat de convenciment de victòria de la plantilla.

Amb relació al balanç de les noves incorporacions a la davantera de l’equip, Sarabia va destacar que el fixatge de Sinan Bakis ha aportat un nou ritme a les posicions d’atac de l’FC Andorra, ja que «sabíem que en aquesta competició ens trobaríem amb algunes situacions de molta més exigència que l’any passat». Així, va subratllar l’agressivitat del jugador ofensiu, encara que «no ens podem obsessionar amb el gol, perquè abans s’ha de fer molta feina des de darrere».

Amb la mirada ja en la pròxima jornada, els tricolor aspiren a vèncer el Màlaga a la Rosaleda, un exequip de primera que, malgrat que es troba a les posicions més endarrerides de la classificació, es tracta d’un rival que mostra molta combativitat quan juga a casa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT