PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor l’expresident de Banca Mora Jordi Aristot Mora

El banquer, que tenia 77 anys, va mantenir el seu vincle amb el banc fins al 2013

Per El Periòdic

Jordi Aristot Mora, el segon per l'esquerra, durant la visita de les autoritats als pisos socials Aristot Mora.
Jordi Aristot Mora, el segon per l'esquerra, durant la visita de les autoritats als pisos socials Aristot Mora. | SFGA/Cesteve

L'expresident de l’actual MoraBanc entre els anys 1998 i 2010, Jordi Aristot Mora, ha mort aquest dissabte a l'edat de 77 anys. La família rebrà les mostres de condol demà de 15.00 a 19.00 hores al Tanatori d’Escaldes, i la missa funeral tindrà lloc el dilluns 3, a les 16:00 hores, a l'Església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany.

Entre 1979 i el 2013, Aristot Mora va ocupar diferents càrrecs a l’entitat, "un grup bancari que avui no es podria entendre sense la seva aportació", s'ha expressat des de MoraBanc, que també ha lamentat la tristor per la pèrdua d’una persona estimada per tots els que formen part del Grup, des del consell d’Administració fins als empleats, jubilats i prejubilats.

Al 1979, Jordi Aristot va ser nomenat conseller de Banc Internacional d’Andorra i el 1986 es va convertir en conseller delegat fins que va arribar a la presidència del banc. Jordi Aristot prenia el relleu del seu pare, Antoni Aristot Gomà l’any 1998. Entre els fets més rellevants d’aquests anys de mandat destaquen el creixement i la consolidació del llavors grup BIBM, amb la modernització de l’entitat i l’aposta per les noves tecnologies, i la potenciació del Departament de gestió de fons i patrimonis i de la banca privada. Altres fites importants del mandat d’Aristot van ser la construcció de l’actual edifici de la seu social, la compra de les accions de BBVA per tornar a ser un banc familiar 100% andorrà i el començament de l’expansió internacional. L’any 2010 Jordi Aristot es va jubilar i va deixar el càrrec a Francesc Mora Sagués, però va mantenir la seva vinculació amb el banc com a membre del consell d’administració del grup fins al 2013 quan va ser rellevat pel seu fill Oscar Aristot Borràs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT