PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a 150 persones acudeixen a la jornada Gent gran activa d’Ordino

Es tracta d’un seguit de jocs esportius per a persones d’edat avançada

Per El Periòdic

Algunes de les activitats celebrades durant la jornada.
Algunes de les activitats celebrades durant la jornada. | ANA / M.P.

Al voltant d’unes 150 persones es van aplegar ahir a Ordino per participar en les activitats físiques i mentals que el comú va acollir amb motiu de la jornada Gent gran activa, un projecte de solidaritat que compta amb el suport dels set comuns, i del Comitè Olímpic Andorrà (COA), i que consisteix a organitzar un seguit de jocs esportius per a les persones d’edat avançada de la parròquia. Un cop superades les propostes esportives, Andorra la Vella acollirà una xerrada sobre els beneficis d’estar actiu que se celebrarà el proper dimecres.

Inicialment, la jornada havia previst una caminada amb obstacles des de la mina de Llorts fins al poble d’Ordino. La pluja, però, va obligar a modificar el programa, per la qual cosa es va traslladar a la gent gran inscrita al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO), on van poder participar en proves d’habilitat i en una activitat de taitxí. Tot i això, els més atrevits es van aventurar a fer la ruta del ferro malgrat les precipitacions. Un cop superades les proves d’activitat física, la gent gran de la parròquia va gaudir d’un dinar de germanor a l’hotel Coma que va comptar amb la presència de les autoritats comunals.

De cara al dimecres, Andorra la Vella acollirà la xerrada Exercici físic per a un envelliment saludable, a les 16.00 hores a l’estadi comunal Joan Samarra, i que girarà al voltant dels beneficis de l’exercici en la salut. Parlaran des del vessant mèdic els doctors Eva Heras i Pablo Garibaldi, i Joan Missé abordarà més l’aspecte físic. Després de la xerrada, els participants podran fer uns 20 minuts de pràctica física i tot seguit s’oferirà un berenar, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT