PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El California Grill guanya el premi a la millor tapa de la Pitavola

El concurs comptabilitza més de 200 vots entre els 15 participants

Per El Periòdic

Fotografia del plat guanyador de la Ruta de la Tapa.
Fotografia del plat guanyador de la Ruta de la Tapa. | Comú de la Massana

L’escollida pels votants com a millor tapa de l’edició d’enguany de La Pitavola del Comapedrosa ha estat el mos d’arancini de birria de vedella andorrana del California Grill, un establiment de cuina mexicano-americana que va obrir les portes del seu restaurant el 2020 a Arinsal.

Malgrat això, la tapa que va gaudir de la qualificació de més ben presentada va ser el miniburguer de calamarsó amb allioli d’all negre i un xarrup de sorbet de llimona d’El Cabin. Finalment, el premi a la tapa més innovadora va ser el mos de xampinyó amb farcit de vedella del país, foie gras i ceba caramel·litzada proposat pels xefs que integren la cuina de l’Hotel Princesa Parc.

Aquesta va ser la segona edició de la Ruta de la Tapa, que enguany va ampliar-se durant tot el cap de setmana, mentre que el 2021 només es va celebrar al llarg del diumenge, i que per primer cop comptava amb un concurs. Als establiments participants, els usuaris van trobar un cartell amb un codi QR que els permetia accedir al formulari per votar cadascuna de les tapes que havien observat i tastat. De la mateixa manera, aquest codi no es va publicar enlloc més per tal de facilitar que els votants haguessin menjat realment les tapes proposades pels restaurants.

L’esdeveniment va ser molt ben rebut pels restauradors d’Arinsal, dels quals un total de 15 es van sumar a la iniciativa. Igualment, també va ser molt bona la resposta del públic, que va omplir els locals de gom a gom. Així, el concurs va comptabilitzar més de 200 vots. El lliurament de premis es va celebrar al Centre d’Interpretació del Comapedrosa i va ser presidit per la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, i el conseller de Medi Ambient, Sergi Gueimonde, que van destacar la bona salut del sector de la restauració a Arinsal i la seva implicació en els actes.

La Pitavola és un esdeveniment multidisciplinari que va néixer per celebrar l’aniversari del Parc del Comapedrosa, amb l’objectiu de ser el punt de trobada anual dels amants de la natura. La programació inclou des de sortides guiades a exhibicions, tallers i conferències, a més d’una fira-mercat que compta amb diversos productors i artesans tant andorrans, com catalans i, aquesta vegada, també de l’Arieja. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT