PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pianista Lang Lang i el cantautor Joan Manuel Serrat, protagonistes de la 28a Temporada d'Andorra la Vella

Marsol reconeix que el programa és atípic per la pandèmia, però que l'any vinent es recuperarà la normalitat

Per El Periòdic

Josep Maria Escribano, Conxita Marsol i Mireia Maestre, durant la presentació d'ahir.
Josep Maria Escribano, Conxita Marsol i Mireia Maestre, durant la presentació d'ahir. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

El pianista de fama mundial, Lang Lang, i el cantautor català, Joan Manuel Serrat, seran els protagonistes de la 28a Temporada d'Andorra la Vella, que organitzen el comú i MoraBanc de manera conjunta. La cònsol de la parròquia, Conxita Marsol, el director artístic de l'esdeveniment, Josep Maria Escribano, i la directora de Comunicació i Marca de MoraBanc, Mireia Maestre, van presentar ahir en roda de premsa les dues actuacions, que tindran lloc, en el cas de Lang Lang, el 16 d'octubre a les 18.00 hores i, quant a Joan Manuel Serrat, el 10 de desembre a les 20.00 hores, ambdues al Centre de Congressos de la capital amb aforament per a 900 persones.

Marsol va recordar que l'actuació "del millor pianista del món" estava prevista pel 2020, però a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus es va haver de cancel·lar i reprogramar adequant la data a la disponibilitat de l'artista, qui ha manifestat que "li fa molta il·lusió venir a Andorra". A més, aprofitant l'estada de Lang Lang a la parròquia, des del comú estan treballant perquè el mateix dissabte pugui fer una visita "de cortesia" als estudiants de piano de l'institut de música de la capital.

Per la seva banda, Escribano va posar en relleu que el pianista "sempre omple", posant com a exemple que en un concert que va fer al Palau de la Música de Catalunya va vendre totes les entrades i, fins i tot, "van haver d'afegir 200 cadires a l'escenari". El director artístic també va apuntar que Lang Lang té un projecte entre mans amb Walt Disney que el portarà per tot el món i pel qual deixarà de fer recitals. "És un home molt polifacètic que s'implica en projecte molt engrescadors, un fet que ha propiciat que la canalla també el vegi com un ídol", va asseverar.

En relació amb l'actuació de Joan Manuel Serrat, actuarà a Andorra en el marc de la seva gira de comiat, per la qual cosa Marsol va posar en relleu que "la capital no podia faltar" entre les seves parades. Escribano va detallar que va començar els recitals a Nova York i que com a artista ha passat pels cinc continents omplint els auditoris, i va recordar que ja va aterrar al Principat el 2015. Les entrades es posen a la venda a partir d'avui a la web andorralavella.ad/entrades i de manera presencial al Centre Cultural La Llacuna i a l'Oficina Nacional de Turisme a partir de 50 euros a la platea del darrere i de 60 a la del davant.

Per a Maestre, les actuacions "són dos compromisos que teníem" i que calia programar adequant-se amb la disponibilitat dels artistes. "Continuem invertint amb la cultura i fem que tothom del país pugui gaudir d'aquests grans concerts", va dir. A banda, Marsol va voler destacar que es tracta d'una Temporada "atípica" a causa de la irrupció de la pandèmia del coronavirus el març del 2020, però va afirmar que a partir de l'any vinent es recuperarà la normalitat.

La capital aposta per l'Andorra Clàssic

Qüestionada sobre la celebració del festival Andorra Clàssic, amb la col·laboració del comú de la capital, Ordino i el Ministeri de Cultura, Marsol, tot i que no va voler donar massa detalls, va manifestar que l'esdeveniment tindrà una vocació d'atracció turística, com l'Andorra Mountain Festival, perquè els visitants vinguin al país durant tres dies i dinamitzin els comerços i restaurants de la parròquia. "Hem de donar una imatge de país a l'exterior i fer un festival de renom", va assenyalar. Tanmateix, va assegurar que la voluntat de la corporació és mantenir la Temporada, per la gent del país i per promocionar la cultura, i va defensar que es tracta de dos formats diferents que podrien conviure perfectament, segons va informar l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT