PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany adjudica el projecte Caldes per 4,5 milions

La nova instal·lació té el vot en contra dels consellers de la minoria

Per El Periòdic

Rosa Gili durant la sessió del Consell de Comú.
Rosa Gili durant la sessió del Consell de Comú. | ANA/M.P.

Escaldes-Engordany va donar ahir un pas endavant més per a la confecció del projecte Caldes. El Consell de Comú, amb el vot en contra dels consellers de la minoria, va donar el vistiplau als treballs de reforma i embelliment de la zona on s’ubicarà el futur equipament, per un import de 4.555.696 euros. Concretament, la intervenció tindrà lloc als espais que comprenen la placeta del Madriu, la plaça dels safarejos i el Roc del Metge, així com el tram del passeig del riu fins a la plaça Santa Anna.

Precisament, la cònsol major escaldenca, Rosa Gili, es va mostrar sorpresa pel vot en contra de l’oposició al·legant que, amb anterioritat, «la minoria ens ha donat pressa amb aquest projecte» i ara «han canviat de posició». Des de la majoria, per tant, «estem molt tranquils perquè pensem que és una cosa bona per revitalitzar la parròquia». De fet, donar impuls a la part alta del poble era un dels compromisos electorals de l’actual majoria, que vol incidir en reformar una zona que actualment «està una mica abandonada, vella i que llueix ben poc». És per això que amb aquest nou equipament es vol potenciar tota la part històrica i cultural amb la qual es disposa en aquest espai.

Quant als aspectes econòmics, cal assenyalar que al preu final caldrà sumar-li els imports relatius a les empreses que s’encarreguin de la direcció facultativa de l’obra, els controls de qualitat, o les tasques de seguiment, que enfilen el pressupost a més de cinc milions d’euros. 

Per la seva banda, els consellers de Demòcrates van assegurar que abans que el projecte Caldes tirarien endavant altres projectes relacionats, principalment, amb els pisos socials projectats a l’avinguda del Pessebre. Alhora, van mostrar la seva preocupació pels problemes circulatoris que podran provocar les obres del projecte Caldes i de l’aparcament soterrat de l’església, un altre dels punts aprovats en la sessió d’ahir, tot i que Gili va apuntar que no hi ha d’haver més problemes dels que són «habituals».

Un altre dels punts que va veure la llum ahir, en aquest cas per assentiment, va ser l’adjudicació del concurs públic per als treballs d’excavació i construcció de l’aparcament soterrat al número 39 de l’avinguda Carlemany, just davant de l’església parroquial. En l’actualitat, la zona compta amb un aparcament a peu de carrer, el qual desapareixerà per convertir-se en un aparcament soterrat de 3,5 plantes i amb capacitat d’estacionament per a més d’un centenar de vehicles. Paral·lelament, està previst que on aparquen els cotxes actualment s’ubiqui un espai públic que es deixarà preparat perquè en el futur es pugui construir un edifici.

Finalment, en el Consell de Comú també es va donar a conèixer l’execució pressupostària del segon trimestre del 2022. Durant aquest període s’han registrat unes despeses d’11,4 milions d’euros i uns ingressos de 21,9 milions, fet que ha permès tancar el segon trimestre amb un resultat positiu de 10,5 milions d’euros, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT