PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marsol confirma el multifuncional a la zona de l’Estadi Comunal

El repte del pròxim mandat serà obtenir les parcel·les per tirar endavant el pla, que afecta 20 propietaris

Per El Periòdic

David Astrié i Conxita Marsol a la sessió del Consell de Comú.
David Astrié i Conxita Marsol a la sessió del Consell de Comú. | Comú d’Andorra la Vella/Tony Lara

«Puc confirmar que hi ha un acord amb el Govern i que el multifuncional anirà a la zona de l’Estadi Comunal». Així ho va anunciar ahir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va avançar també que les obres per a la construcció del futur estadi comunal no començaran fins al 2025, és a dir, quan s’hagin fet els Jocs dels Petits Estats. A més, va asserir que el projecte per a aquesta instal·lació esportiva es plasmarà tal com estava prevista després del replantejament que es va fer al projecte inicial. Per tant, hi haurà grades, una pista d’atletisme i un aparcament. Juntament amb el multifuncional quedarà «un equipament molt potent», va subratllar Marsol. 

D’altra banda, la cònsol major de la capital va manifestar, a preguntes dels consellers del PS+Independents, que de la cessió urbanística prevista del 18% en aquella zona s’obté una parcel·la de 29.000 metres quadrats, que és l’espai actual, als quals cal sumar un altre terreny de 6.400 i un de 1.800. Així, va explicar que hi ha l’espai suficient per encabir-hi tant el futur Estadi Comunal com el multifuncional que vol tirar endavant el Govern.

Tot i haver fet aquest pas important de confirmar que el futur recinte multifuncional anirà en aquesta zona de la parròquia, Marsol va indicar que el «repte important» serà per al proper mandat, pel fet que s’haurà de tirar endavant el pla especial per poder obtenir les parcel·les. Es tracta d’una unitat «complicada», va reconèixer la cònsol, ja que afecta un total de 20 propietaris. També va remarcar que és difícil que durant aquest mandat es facin moviments per desenvolupar-la i va afegir que els propietaris són conscients que hi ha aquesta possibilitat de pla especial sobre la taula. De totes maneres, va assegurar que «tothom hi veurà avantatges», ja que es «revalorarà la zona» amb aquestes infraestructures. Ara caldrà també que els tècnics comunals i els del Govern avaluïn l’encaix del projecte en els espais disponibles. De fet, Marsol va anunciar que la ubicació de l’estadi comunal s’haurà de «girar una mica» però va defensar novament que «no hi ha cap problema» per encabir les dues instal·lacions.

Des de l’oposició, que havien formulat les preguntes per saber com estava el projecte del multifuncional, estan satisfets per haver rebut la informació, però van exposar que ara l’han d’analitzar. «Ja és positiu haver rebut la informació», va valorar la consellera del PS+I Dolors Carmona. Es van mostrar, però, «sobtats» perquè fins ara semblava que hi havia «reticències» a desenvolupar el pla especial i, en canvi, ara hi ha la voluntat de tirar-lo endavant. El que veuen de bon ull, és que tant el multifuncional com l’estadi es facin en terreny públic, tenint en compte la gran inversió que s’ha de fer. Carmona també va reivindicar que cal garantir que totes les persones que fan esport a l’estadi el puguin continuar fent en el futur. Amb tot, Marsol va comunicar que hi haurà un camp de futbol, el que no hi haurà és pista de patinatge, però que es pot ubicar en qualsevol altre indret de la parròquia com en un terreny a Santa Coloma o als Serradells, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT