PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra representarà Europa al comitè executiu de l’Aliança per a les Muntanyes

Per El Periòdic

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la seva estada a Aspen.
La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, durant la seva estada a Aspen. | Twitter/Govern d\'Andorra

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, va participar ahir en la tercera sessió de treball a Aspen, on es va votar la renovació de l’executiu. Durant la sessió, Andorra va ser escollida per representar el grup regional d’Europa per al període 2022-2026. El comitè és l’òrgan de representació dels membres de l’Aliança per a les Muntanyes, i els membres supervisen la preparació d’una estratègia quadriennal i una agenda general de dos anys per a l’Aliança.

«Representar les institucions i els Estats europeus que formen part de l’aliança és una oportunitat important per desenvolupar i compartir plans d’acció per protegir les muntanyes i el medi ambient, així com per mostrar el posicionament ferm i decidit d’Andorra en aquesta matèria», va ressaltar Calvó després de la votació. Cada membre del comitè executiu representa un grup més ampli de membres i ha de contribuir al treball del comitè basant-se en un procés de consulta exhaustiu amb la circumscripció.

D’altra banda, la delegació andorrana també ha estat part activa en la redacció de la declaració final de la trobada. El text posa èmfasi en la necessitat de continuar incrementant esforços per fer arribar les necessitats i especificitats dels territoris de muntanya als organismes internacionals. A més, també demana incrementar els esforços de tots els països per arribar a assolir els objectius marcats a l’Agenda 2030 per assegurar la conservació dels ecosistemes i comunitats de muntanya. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT