PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’X-Trial de la capital proclamarà de nou Toni Bou campió mundial

Vuit pilots es jugaran la victòria a Andorra la Vella amb una final en què competiran els tres primers

Per Albert Belis

Conxita Marsol, Justo Ruiz i Toni Bou, ahir en roda de premsa al Centre de congressos de la capital.
Conxita Marsol, Justo Ruiz i Toni Bou, ahir en roda de premsa al Centre de congressos de la capital. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Andorra la Vella acollirà el 8 d’octubre vinent la cinquena i última cursa de la temporada 2022 del Campionat del Món d’X-Trial, amb Toni Bou ja com a campió, tot i que serà proclamat al Poliesportiu d’Andorra durant la celebració de l’X-Trial de la capital. A més, serà l’escenari de l’acte de lliurament de les medalles als tres primers classificats, que durà a terme la Federació Internacional de Motociclisme (FIM).

La prova comptarà amb vuit pilots i els tres primers de les dues primeres rondes s’enfrontaran a la final, on hauran de completar un recorregut de sis zones que afrontaran una a una de manera alterna amb un temps màxim d’un minut per zona. Toni Bou haurà de superar la resta dels millors especialistes mundials com ara Adam Raga, Jaime Busto, Matteo Grattarola, Benoit Bincaz o el seu company d’equip Gabriel Marcelli, entre altres.

En la presentació d’ahir davant els mitjans de comunicació, Toni Bou va afirmar que «aquesta ha estat una de les meves millors temporades i tinc ganes de donar-ho tot, ja que és la disciplina on gaudeixo més i no vull que ningú em tregui la victòria». El secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, per la seva banda, va valorar que «serà curiós felicitar el campió que ve amb la feina feta, però viurem un gran espectacle i no es reduirà la competitivitat».

Pel que fa a les autoritats, va intervenir la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va afirmar que «ens veuran moltes televisions i serà una promoció pel país i la parròquia comptar amb residents que donen tan bona imatge d’Andorra com Toni Bou». Per últim, també estava present el director de Producte d’Andorra Turisme, Enric Torres, que va destacar que era una bona ocasió per atreure turisme en un cap de setmana de temporada baixa. A més, va afegir, «som capaços d’adaptar les nostres instal·lacions per a esdeveniments de primer nivell i ens ajuntem tots els implicats per fer-ho possible».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT