PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El programa de digitalització arriba a les dues darreres fases

Els empresaris rebran subvencions i crèdits tous per al seu negoci

Per El Periòdic

El ministre d’Empresa, Jordi Gallardo, en una presentació recent.
El ministre d’Empresa, Jordi Gallardo, en una presentació recent. | SFGA/CEsteve

El Programa de Digitalització d’Empreses (PDE), impulsat per Andorra Digital, amb la col·laboració d’Andorra Business i la Cambra de Comerç Indústria i Serveis d’Andorra (CCIS), arriba a les dues darreres fases del procés, que consisteixen en l’assessorament digital personalitzat i en la implementació dels serveis i solucions digitals per als negocis que han començat el procés de modernització.

Podran accedir a les fases 2 i 3 les empreses que es va adherir a la primera fase del PDE, iniciada a finals del mes de juny, i que hagin complementat el qüestionari d’autodiagnosi per conèixer quin és el grau de maduresa digital de l’empresa. Les que estiguin interessades en aquest programa, que no hagin fet l’autodiagnosi (fase 1), poden iniciar el procés en qualsevol moment a través del web.

En aquestes dues darreres fases, l’empresari rebrà assessorament personalitzat i subvencionat per part de l’empresa homologada que vulgui escollir i també tindrà accés a un pla de finançament amb crèdits tous per executar el full de ruta que s’hagi traçat per al negoci.

Concretament, durant la fase 2, el proveïdor escollit escoltarà l’empresari, analitzarà el punt de partida digital del negoci, formularà un seguit d’accions i, finalment, lliurarà un pla d’acció programat per assolir la transformació digital. Aquesta fase està subvencionada en funció del tipus d’empresa: un 40% del total del cost per a les de més de 100 treballadors; un 50% per a empreses d’entre 26 i 100 treballadors i un 75% per a les micros i les pimes, d’entre 1 i 25 empleats.

En relació amb la tercera fase, un cop el proveïdor hagi elaborat el full de ruta personalitzat, s’oferirà unes línies de finançament amb crèdits tous al 0,95% d’interès, perquè els empresaris implementin les accions. A més, el Govern assumirà el pagament dels interessos durant els dos primers anys del crèdit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT