PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La branca de pensions marca un superàvit de 19,5 milions

El nombre d’assalariats augmenta un 12,2% durant el primer semestre

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de les dependències de la CASS.
Imatge d'arxiu de les dependències de la CASS. | Maricel Blanch

El balanç econòmic de la branca de jubilació de la CASS durant la primera meitat d’any ha registrat un superàvit per valor de 19,5 milions d’euros. Així es recull a l’informe sobre els estats financers de la CASS corresponent al primer semestre d’enguany, on s’especifica que el total d’ingressos per cotitzacions a aquesta branca ha crescut un 17,4% respecte de l’any passat, sumant 85,5 milions d’euros, mentre que les despeses en prestacions en aquest període han estat de només 66 milions d’euros.

En relació amb la branca general, aquesta ha registrat un dèficit de 18,3 milions els sis primers mesos d’enguany, ja que malgrat que han incrementat un 13,1% els ingressos per cotitzacions –s’han situat en 76,2 milions en total–, les despeses en prestacions han suposat un volum de 94,5 milions d’euros –60,9 han estat per prestacions sanitàries i 33,6 per baixes, pensions d’invalidesa i pensions d’orfenesa–.

Pel que fa al nombre de beneficiaris del sistema, des del Consell d’Administració de la CASS es va informar ahir que el nombre d’assalariats ha augmentat un 12,2% el primer semestre respecte del mateix període del 2021, constant un total de 42.211 persones registrades al juny. A la vegada, també han anat a l’alça el nombre de cotitzants per compte propi (+8,3%), i els pensionistes de la branca de jubilació (4,9%), mentre que els perceptors d’una pensió per part de la branca general han disminuït un 2,5%.

PUBLICITAT
PUBLICITAT