Èpica tricolor

L’FC Andorra se sobreposa a les adversitats i iguala un partit que estava perdut per les decisions arbitrals

Per Albert Belis

L’expulsió de Carlos Martínez, al minut 26 de la primera part.
L’expulsió de Carlos Martínez, al minut 26 de la primera part. | FC Andorra

L’FC Andorra va anar de menys a més. Curiosament, va anar a més quan jugava amb deu, per una expulsió rigorosa ja al primer temps, i quan anava perdent, per un penal inexistent que es va inventar l’àrbitre. Amb coratge i èpica, l’equip es va refer enmig d’un aiguat d’aquells que es recorden i va aconseguir l’empat (1-1) en el descompte, per unes mans a dins de l’àrea que el defensa es podria haver estalviat.

La forta pluja va ser la protagonista de l’inici del partit, amb un terreny de joc ple de tolls, al qual s’hi van adaptar millor els manxecs que no pas els tricolor. Durant els primers minuts poques coses van passar, tot i que qui més pressionava era l’Albacete, amb els homes d’Eder Sarabia tancats a camp propi. En aquests moments de partit, els locals van demanar dos penals inexistents, que l’àrbitre no va xiular amb bon criteri.

Al minut 26 va arribar la jugada determinant del partit: l’expulsió de Carlos Martínez, que va deixar el seu equip amb deu jugadors en una jugada rigorosa que es podria haver quedat amb targeta groga. El davanter tricolor va rebre la pilota a l’eix de l’atac, va controlar malament, se li va escapar una mica i amb l’ímpetu d’arribar-hi va caçar el defensa.

Aprofitant la superioritat numèrica, els locals van continuar posant setge a la porteria visitant, però amb més ganes que encert. Així, a sis minuts per al descans, Manu Fuster va rematar un córner des de dins de l’àrea que va treure Lizoain sense massa dificultats.

En el segon temps, la primera jugada destacada es va produir al cap de set minuts, quan l’àrbitre va xiular un penal que només va veure ell i no sabem si també els del VAR. Després d’una bona combinació, Dubasin va entrar a l’àrea i es va llençar a la gespa en una gran actuació teatral només olorar la presència del defensa. Maikel Mesa va transformar el penal (1-0).

A partir d’aquí, curiosament, els locals es van relaxar i els andorrans van anar creixent. Així, Marc Aguado ho va provar al minut 76 i Mármol al 83. Tot i els intents d’arribar a l’àrea dels tricolor, el gol no arribava i el temps s’anava esgotant. Però quan ja semblava que no hi havia res a fer i la derrota era un fet, va arribar un córner, la rematada del qual la va desviar amb la mà el defensa Álvaro Rodíguez. Bakis va transformar el penal i va situar l’empat en el marcador (1-1, 91’). Amb el partit a punt d’acabar, el mateix Bakis va tenir la victòria en un contraatac de manual, però la va enviar a fora per poc. Un empat de molt mèrit que l’FC Andorra va suar fins al final.