Andorra s’endu un empat contra el líder i deixa bones sensacions

Acaba la fase amb rècord (8 punts), en tercer lloc, amb dues victòries i dues igualades

Per Albert Belis

Joan Cervós, amb la pilota controlada, durant el partit d’ahir.
Joan Cervós, amb la pilota controlada, durant el partit d’ahir. | FAF

Andorra va acabar ahir la seva participació en el grup 1 de la lliga D de la UEFA Nations League amb bon sabor de boca, doncs va aconseguir empatar a un gol contra la primera classificada, Letònia, que tot i l’empat va pujar a la divisió C. Els andorrans han acabat la fase de la competició amb un rècord de 8 punts, en tercer lloc, amb dues victòries i dos empats. Quant al partit d’ahir, poca història, dos gols per dos errors de consideració van desfer el 0 a 0 inicial i van posar l’1 a 1 final, un resultat just pels mèrits dels dos equips.

En la primera part, hi va haver alternatives per les dues bandes. Al principi va ser el combinat nacional qui va dominar el joc, amb dues arribades a la porteria visitant que no es van traduir en gol. En la segona fase del primer temps, va ser Letònia qui va prendre el domini, ja que Andorra va baixar el nivell físic, després d’haver jugat tres dies abans un altre partit. Fruit d’aquest domini letó va arribar una ocasió clara el minut 33, amb una centrada des de l’esquerra de l’atac que va acabar amb una rematada de cap des de dins de l’àrea que va refusar el porter local.

El segon temps va ser més entretingut, amb més intercanvi de cops. El gol de Letònia va arribar ben aviat (49’), en una errada clamorosa de Marc Vales, que va donar el gol fet a Gutkovskis després que la pilota li passés per sota el peu i no pogués controlar-la. Al minut 56 va ser Berto, molt actiu, qui va sortejar dos defenses, es va quedar sol, però el porter va aturar amb els peus. Al cap d’uns minuts, Letònia va estar a punt de fer el 0 a 2, en una rematada de cap després d’una falta que va aturar Iker. Abans del gol de l’empat, Berto va avisar en dues ocasions. A punt d’acabar, al minut 87, en una nova errada de consideració, li va robar la pilota al porter (amb possible falta inclosa) i va marcar l’empat a porteria buida.