PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Millorar a fora

L’FC Andorra viatja cap a Albacete amb la intenció de traslladar els bons resultats a casa també lluny del país

Per David Sansaloni

Hevel lluita una pilota en l’últim partit entre l’FC Andorra i l’Albacete, la temporada passada a l’Estadi Nacional.
Hevel lluita una pilota en l’últim partit entre l’FC Andorra i l’Albacete, la temporada passada a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra posarà rumb avui, just després de l’entrenament matinal programat, cap a Albacete per fer front a la sèptima jornada de LaLiga SmartBank. Els dos conjunts es trobaran de nou després d’haver protagonitzat una lluita acarnissada a la Primera RFEF l’any passat, que ha acabat amb els dos equips a la divisió de plata.


De fet, tant l’FC Andorra com l’Albacete Balompié arriben de la mà a aquesta trobada, i és que se situen un rere l’altre a la classificació. Els manxecs han tret tres victòries, un empat i dues derrotes del total de sis partits disputats fins al moment, la mateixa xifra que els tricolor. Això sí, l’únic que els diferencia són els gols a favor i en contra, i l’efectivitat en les cites a casa i fora. L’Albacete ha anotat un gol més que els andorrans (7), i també n’ha encaixat un menys (6). No obstant això, no acaben de trobar-se còmodes al seu feu, on de moment arrosseguen una victòria, un empat i una derrota.


D’altra banda, els jugadors dirigits per Eder Sarabia tampoc acaben de ser ells lluny de l’Estadi Nacional. Dels quatre partits disputats a fora, els tricolor han tret una victòria, un empat i dues derrotes. L’única alegria va arribar en la primera data, en la qual van vèncer l’Oviedo per 0-1, però després van rascar un punt miraculós d’Anduva contra el Mirandés i van ser superats per l’Sporting de Gijón al Molinón i per la UD Las Palmas a l’Estadi de Gran Canària.


Pel que fa a les sensacions amb les quals arriben ambdós equips, també són ben diferents. L’Albacete porta dues derrotes consecutives, contra l’FC Cartagena (2-1) i davant la Ponferradina a casa (0-1), mentre que els del Principat van treure un punt d’or contra el Mirandés (1-1) i van passar per sobre de l’SD Eibar la setmana passada a l’Estadi Nacional (2-0).

 

Aprofitar el moment

 

L’última vegada que l’FC Andorra va visitar el Carlos Belmonte no va sortir ben parat, en un duel que va acabar amb victòria local per 1-0. No obstant això, la tornada a la Primera RFEF va ser ben diferent, i és que els de Sarabia van ofegar l’equip que, fins al moment, anava líder a la classificació. En la trobada que va registrar la millor entrada de l’any a les instal·lacions d’Andorra la Vella, els manxecs van colpejar primer amb un gol de Rubén Martínez en el primer minut de joc. Bover va igualar el duel abans del descans, i ja en la segona meitat va arribar l’allau tricolor amb gols d’Àlex Pastor i Hector Hevel.


En un context ben diferent, en el qual els dos equips es troben en una altra categoria i amb unes plantilles completament renovades (sobretot la de l’Albacete amb canvi d’entrenador), l’FC Andorra busca aprofitar l’estat de gràcia en què es troba. Gegants com el Granada i l’Eibar han caigut a mans dels andorrans, i ara l’objectiu principal és traslladar els resultats com a locals, a fora. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT