PUBLICITAT

El portuguès es podria incloure com a llengua opcional a l'ensenyament

  • Segons Espot i Braga, això podrà ser una realitat a partir del curs vinent
EL PERIÒDIC
LISBOA

Periodic
Xavier Espot amb António Braga, ahir a Lisboa. Foto: LUSA / MARIO CRUZ

La introducció del portuguès com a llengua opcional en l'ensenyament oficial a Andorra podria tenir lloc el pròxim curs escolar, segons va admetre ahir el ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, en la reunió que va mantenir amb el secretari d'Estat de les Comunitats Portugueses, António Braga. Actualment hi ha una comissió encarregada de reformular els processos en el sentit de permetre en una primera fase experimental que el portuguès sigui la cinquena llengua en el sistema educatiu, segons va explicar Braga. Espot, de la seva banda, va dir que aquest fet es podria produir el proper mes de setembre quan s'inicia el curs, tot i que va matisar la complexitat en el sistema educatiu andorrà, que ja té quatre llengües.

Espot va comentar que va abordar aquest tema amb la ministra d'Educació, Susanna Vela, i que «la voluntat de la ministra i del Ministeri és de trobar una solució el més aviat possible».

De la seva banda, Braga va recordar que hi ha més de 13.000 persones de nacionalitat portuguesa emigrades a Andorra i que ja hi ha més de 5.000 andorrans d'origen portuguès, fet que dóna una major responsabilitat per l'enfortiment de les relacions enter els dos països.

conveni de la cambra / Finalment, el president de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra (CCIS), Marc Pantebre, i el president de l'Associació Industrial Portuguesa (AIP), Jorge Rocha de Matos, van signar a Lisboa un conveni de col·laboració que té per objecte incrementar els intercanvis comercials entre els dos països i donar un suport logístic i informatiu a les empreses andorranes que vulguin invertir a Portugal, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT