Pas endavant

Andorra domina Liechtenstein i treu la segona victòria a la Nations League amb gols de Rosas i Cervós

Per David Sansaloni

Els jugadors tricolor celebren el gol de Rosas, ahir.
Els jugadors tricolor celebren el gol de Rosas, ahir. | FAF

La selecció absoluta va registrar ahir la seva segona victòria a la Nations League. El combinat tricolor va dominar Liechtenstein de principi a fi, i els gols de Berto Rosas i Joan Cervós van confirmar el bon moment pel qual passen els del Principat (0-2).

El duel va començar amb els tricolor proposant molt més que els seus rivals, mantenint la possessió des del darrere i esperant l’oportunitat per trencar línies en atac. I va ser precisament en una d’aquestes accions en la qual Àlex Martínez va rebre escorat a banda esquerra, i després de traçar una bona diagonal va posar una centrada perfecta perquè Rosas sols hagués de posar el cap per encetar el marcador (0-1). D’aquesta manera, el jove davanter va anotar el seu primer gol amb la selecció absoluta després de només sis participacions prèvies, deixant clar la bona evolució futbolística del jugador propietat de l’FC Andorra.

Les ordres del seleccionador absolut, Koldo Álvarez de Eulate, des de la banqueta van ser molt clares: pressió alta i intentar agafar-li l’esquena a la defensa de Liechtenstein. Cucu Fernández i Àlex Martínez van ser els encarregats de realitzar aquestes aportacions, acompanyats de Joan Cervós, que va estar molt actiu pel lateral, i amb Pujol i Rosas com a referència a dalt. El mateix Àlex Martínez va gaudir d’una bona ocasió, però el xut amb l’exterior va sortir massa desviat.
Davant el domini tricolor, Liechtenstein es va veure obligada a avançar línies, i durant uns minuts va aconseguir portar un parell de pilotes als dominis de Iker Álvarez de Eulate, però sense gaire perill. Mentrestant, els tricolor van continuar amb la mateixa dinàmica, incidint molt per banda esquerra amb Martínez i Cervós. Tant va ser el control del partit per als andorrans que els locals van fer una passa endavant pel que fa a la duresa del joc, i en pocs minuts es van carregar de targetes.

A Andorra només li faltava una última passada per tornar a crear perill real, però el cansament dels últims minuts de la primera meitat va fer impossible aquesta tasca, i l’àrbitre va enviar els jugadors cap als vestidors amb el 0-1 al marcador.

Als andorrans els va costar alguns minuts tornar a reenganxar-se al partit després del descans, i això ho van aprofitar els liechtensteinesos per apropar-se a la porteria d’Iker Álvarez de Eulate. No obstant això, la contundència defensiva dels del Principat va ser clau per rebutjar els intents locals i, a la vegada, propiciar els propis. Àlex Martínez ho va continuar intentant, i a punt va estar de fer el segon amb una bona rematada de cap, que es va estavellar al travesser després d’un bon córner tret per Pujol.

Així mateix, quan més trencat estava la trobada, va arribar el segon per a Andorra. Una passada llarga de Íker Álvarez de Eulate va acabar en l’àrea rival, i el rebuig el va saber lluitar Cervós que, amb cama esquerra, va enganyar Büchel i pel pal curt va materialitzar el 0-2. El lluminós ja no es va moure més al Rheinpark Stadion de Vaduz, tancant així una nova gran actuació dels de Koldo Álvarez de Eulate en una cita internacional. Ara, els andorrans tornaran al país per tancar la Nations League aquest diumenge, a l’Estadi Nacional, contra Letònia.

El destacat : Àlex Martínez

• Perillós: Les jugades d’atac més perilloses d’Andorra van tenir Àlex Martínez de protagonista. L’extrem va ser incansable a l’hora d’atacar la porteria rival.

• Qualitat: Martínez va atorgar velocitat quan tocava, però també calma quan la jugada no podia anar a més. Amb una centrada de qualitat va donar el 0-1 a Rosas.

• Perseguit: Quan el tricolor rebia la pilota, de seguida tenia un parell de defensors a sobre. Després de fer mal per banda esquerra, va canviar a la dreta amb el mateix perill.