El MoraBanc es queda el Trofeu Escaldes-Engordany (85-60)

Els tricolor guanyen contra el CB Prat i sumen una nova alegria abans d’enfrontar el Força Lleida

Per David Sansaloni

Un instant del partit d’ahir entre el MoraBanc i el CB Prat.
Un instant del partit d’ahir entre el MoraBanc i el CB Prat. | BCA

El MorBanc va signar una nova victòria en la pretemporada ahir, en vèncer per 85-60 el CB Prat durant la disputa del Trofeu Escaldes-Engordany. Els tricolor van patir en certs moments, però es van refer amb contundència a les acaballes del duel.

La trobada va començar amb un major encert per als del Principat, que van dominar la zona en atac i van estar incisius en el rebot defensiu. No obstant això, els tirs exteriors van costar una mica més, i va ser Rafa Luz qui va trencar amb el percentatge negatiu, ja que ni Andric ni Dee havien aconseguit materialitzar els seus tirs des de més enllà dels 6,75 metres. A poc a poc, els tricolor van poder afinar la punteria fins al punt que el CB Prat va haver d’aturar el partit per reorganitzar-se a la pista.

Els del Principat van seguir incomodant els catalans, i l’aportació anotadora d’homes com Schreiner o Czerapowicz va incrementar la diferència en el marcador per acabar finalitzant el primer quart amb un favorable 22-9.

En els següents 10 minuts, el CB Prat va estar molt més encertat, al contrari que els tricolor, que no van poder prémer la tecla que fes funcionar les transicions efectives en atac. Aquest context va posar el partit en un reduït 28-22, i el MoraBanc no va acabar de trobar-se còmode a la pista. Tant va ser així que al descans només set punts separaven ambdós equips (38-31).

El descans va ser d’allò més efectiu, i Natxo Lezkano va poder tornar a situar l’estratègia a favor dels andorrans. Una major efectivitat en el tir de tres i l’encert a l’hora de fer circular la pilota per arribar sota la cistella amb garanties va establir el +10 al final del tercer quart (53-43). L’avantatge, tot i ser curt, va reflectir unes millors sensacions sobre el parquet del pavelló del Prat Gran.

Ja en els últims 10 minuts, i amb rotacions continuades com sol ser habitual durant la pretemporada, va ser el moment de brillar per als locals. L’allau tricolor, sobretot pel que fa a l’aspecte físic, va ser determinant. Els rebots van afavorir els del Principat i els contraatacs van tenir efecte per acabar emportant-se el Trofeu Escaldes-Engordany per 85-60 davant el CB Prat.